Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO13-1 wint van sterk MKV JO13-1

13-10-2019

JO13-1 wint van sterk MKV JO13-1

Zaterdagmorgen 8.30 uur verzamelen………gelukkig was het droog! Stipt 9.00 uur begint de thuiswedstrijd van JO13-1 tegen MKV.

De eerste 10 minuten moesten beide ploegen elkaar echt nog even aftasten, er was veel balverlies en slordig voetbal van beide kanten. Na 10 minuten staat de aanvaller van MKV in 1 x recht tegenover Sven, gelukkig wordt fc Harlingen bij dat schot geholpen door de paal. De ploegen waren redelijk in evenwicht en er volgden weinig kansen over en weer. In de 25e minuut pakt Chris de bal af van zijn tegenstander en volgt weer een aanval, deze wordt in eerste instantie gestopt door MKV door de bal over de achterlijn te schoppen. fc Harlingen krijgt dus een corner. Jurre krult deze bal prachtig voor het goal en David kopt de bal strak in, het staat 1-0. Hierop valt MKV nog een paar keer goed aan maar houdt Sven keurig de o stand.

 

Na een paar minuten pauze komt fc Harlingen alweer het veld op, de mannen hebben er schijnbaar zin in! Na nog een paar minuten komt de scheidsrechter en weer even later de dames en heren van MKV, de tweede helft kan beginnen….
De wedstrijd speelt zich hoofdzakelijk af op het middenveld en daar wordt door beide ploegen veel strijd geleverd.
Na een kwartier is daar een lange bal op Jesse maar deze aanval wordt gestopt door de verdediger van MKV, hij duwt Jesse om. Gelukkig ziet de scheidsrechter dat en er volgt een vrije trap net buiten het strafschopgebied, Ruben neemt de vrije trap en deze gaat er fraai in. 2-0.

De mannen ruiken een overwinning en gaan vol in de aanval en even later is er een goede voorzet van Wesley en maakt Rafael de 3-0.

MKV laat het er niet bij zitten want meteen na de aftrap zetten ze een aanval in en maken ze de 3-1. fc Harlingen blijft goed door voetballen. Viggo B, Thomas en Gijs houden de aanvallers op afstand van het goal en kunnen de ballen weer snel naar het middenveld passen. Hier hebben Viggo Z. en Milan het niet altijd makkelijk maar weten op snelheid de ballen toch vaak voorin te krijgen

Na een uittrap van Sven en een beetje hulp van een verdediger van MKV maakt Jesse de 4-1. Het is nu bijna einde wedstrijd maar er volgt nog een laatste aanval. Wessel heeft weer een beer van een tegenstander maar gaat daar op behendigheid goed omheen en weet de bal voor te krijgen, Ruben zet de eindscore op 5-1!

Meer foto’s van de wedstrijd zie je hier

Prima wedstrijd mannen, vol vertrouwen op naar volgende week zaterdag, dan staat het bekerduel tegen Arum op het programma!

Sponsoren