Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO13-1 op voetbalkamp bij Leovardia

20-06-2018

Het is inmiddels bijna 2 weken geleden maar toch wilden we iedereen nog even laten weten wat een geweldig weekend de jongens en begeleiding van JO13-1 hebben gehad dankzij de familie Teerling! Een delegatie van spelers en begeleiders vertrokken in de vroege ochtend van 9 juni naar Leeuwarden voor een toernooi van 2 dagen bij Leovardia. En dat betekende dat de jongens (én leiding) een nachtje van huis waren en in een grote legertent de nacht door mochten brengen.

Nadat de spullen bij de tent waren gezet, de luchtbedjes opgepompt waren en de bedjes opgemaakt waren, was het tijd om te voetballen. Verspreid over de hele dag werd er tegen teams van ONB, Victoria Opdam en Julianadorp gespeeld. 2 Wedstrijden eindigde in een 0-0, 1 werd er gewonnen en 1 verloren. En met deze punten behaalden “onze” jongens de 3e plaats in hun poule en dit betekende dat zij de volgende dag in de verliezerspoule moesten gaan strijden. Maar eerst was er tijd voor eten. In een tent nabij de kantine stond het buffet klaar. Na het eten konden de jongens doen en laten wat ze wilden en dus ging de ene helft voetballen in de voetbalkooi en de andere helft was bij de tent aan het chillen. Om klokslag 20.00 uur lagen de kindertjes heerlijk onder de dekens en werd er nog een klein verhaaltje voorgelezen. Daarna vielen de jongens rustig in slaap (….)

Uiteraard gaan we niet op alle details in (want wat er op voetbalkamp gebeurd, blijft op het voetbalkamp) maar na een zeer kort nachtje bij de leiding (want de jongens lagen immers al vroeg onder de wol…) zaten de jongens toch al om 8.30 uur in voetbaltenue aan het ontbijt. Er moesten deze dag nog eens 4 wedstrijden gespeeld gaan worden. Leider Bote had er even een nachtje voor nodig maar kwam toen met een geweldige opstelling. En waar ze de dag daarvoor nog gelijk speelden tegen ONB wisten “onze” jongens nu wél te winnen, het werd 3-0. In de tweede wedstrijd komen de jongens achter te staan maar super spits Finn de Graaff scoort op ongelofelijke wijze de gelijkmaker! Ook de derde wedstrijd winnen ze met 1-0. Alleen de laatste wedstrijd werd verloren met 0-1. Gesloopt waren de jongens. Ze hadden alles gegeven en hier hielden ze een 7e prijs aan over. Aanvoerder Finn de Graaff mocht namens het team de prijs bij Piet Paulusma ophalen en hierna ging iedereen zeer vermoeid maar heel erg voldaan weer richting huis.

Foto’s en filmpjes van dit weekend zijn hier te zien

Sponsoren