Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO13-1 maakt daverende entree competitie

21-09-2019

JO13-1 maakt daverende entree reguliere competitie

Vandaag, 21 september 10.30 uur, de 1e competitiewedstrijd voor velen zo ook voor de jongens van de JO13-1. Met volgepropte auto’s op naar Wykels/Hallum want daar moest het vandaag gebeuren. Bij het verzamelen doet het zonnetje zijn best om door te komen maar met 13 graden is het nog best koud. Wanneer we in Hallum zijn is het al behoorlijk warm en kunnen de zonnebrillen weer uit de tas!

Viggo B. is helaas nog geblesseerd maar laat zijn team niet in de steek, dus krukt hij mee naar velden om daar zijn teamgenootjes naar de overwinning te schreeuwen. Met 2 wissels op de bank en Wytze als grensrechter trappen ze om 10.34 uur de wedstrijd af: Let the game begin!

Enige tijd is het onrustig en weten beide ploegen nog niet zo goed wat ze aan elkaar hebben, er staan een paar meiden die hun “mannetjes” goed weten te staan zodat fc Harlingen niet 1, 2, 3 kan scoren. Wessel gaat in de aanval en weet Raphael te bereiken, deze ziet Chris vrij maar er wordt helaas afgefloten voor buitenspel. Na 2 kansen voor fc Harlingen van Raphael en David blijft de stand 0-0.

Uit een genomen corner door Wessel komt de bal op het hoofd van David, deze schiet un-lucky tegen de paal maar David herpakt zich en de bal komt uiteindelijk op zijn juiste voet terecht waardoor het nu dan eindelijk 0-1 staat! De kop is eraf en dat denkt ook de tegenstander die als een speer de bal mee neemt en wanneer Sven net iets te ver uit zijn goal komt profiteert Wykel hiervan en brengt de score op 1-1. Na de wissel (Milan en Jesse eruit & Wesley en Viggo Z. erin) krijgt Ruben de kans om 1-2 binnen te schieten maar ook helaas net naast. fc Harlingen heeft meer kansen maar laat ook veel liggen. Het is druk in het 16 meter gebied zodat een doelpunt er niet in zit. Na een mooie redding van Sven behoed hij de jongens van de 2-1.

Chris onderschept de bal en moet gedacht hebben we moeten scoren en wel nu! En ja hoor, daar was dan eindelijk de 1-2 gemaakt door Chris. Wanneer Wesley een aanval maakt op eigen helft weet deze 1-3 op de teller te zetten. Het is een vreemde wedstrijd maar als we zo door gaan nemen we de punten mee naar Harlingen. Toch vlak voor rust weet ook Wykel het goal weer te vinden en staat het 2-3. Met deze stand gaan de mannen de box in voor een heerlijk glaasje ranja en wat peptalk van een trainers Jesse en Remko.

Weer fris uit de kleed box vandaan maar niet iedereen is fit, Gijs heeft last van zijn been en dat merk je. Hij is niet zo fel als dat we van hem gewend zijn maar desondanks laat hij merken dat ze niet zomaar langs hem komen. Door een ingooi van Viggo neemt Jesse de bal mee richting de goal, manoeuvreert zich langs 2 spelers, haalt uit en schiet de 2-4 binnen. Vlak daarna, door een corner van Jurre, schiet Jesse wederom tussen de palen de 2-5 binnen.
Wykel komt niet veel meer aan voetballen toe en vanuit een corner genomen door Viggo Z. komt de bal op het hoofd van David en deze weet zijn 2e treffer te pakken in deze wedstrijd (2-6). De 2-7 en de 2-8 staan op naam van Jesse. De grensrechter heeft er blijkbaar geen zin meer in óf kent de spelregels niet want bij 3 goals stonden de spelers van fc Harlingen duidelijk buitenspel. Om over de goal die eigenlijk wél zat (maar niet telde omdat de scheids het niet zag) maar te zwijgen.

Wykel krijgt in deze wedstrijd nog 1 kans omdat de verdediging van fc Harlingen te wensen overlaat. Ze schieten de 3-8 binnen…geen reden tot paniek want Viggo Z. scoort vrij snel de 3-9. Uit een genomen corner aan de kant van fc Harlingen weet Wesley de bal op de juiste voet te krijgen, schiet en zet de teller op 3-10. Niet lang daarna blaast de scheids de wedstrijd ten einde en met een goede dosis zon, fanatieke spelers en ouders langs de kant gaan we op naar Harlingen met de 1e 3 punten in de pocket!

Volgende week zaterdag hebben de jongens een speelronde vrij  maar op 5 oktober mogen zij hun geluk weer beproeven in een uitwedstrijd en wel tegen S.F. Deinum J013-1, tot dan!

Sponsoren