Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO13-1 “gestrand”

19-01-2020

JO13-1 “gestrand”
18 januari 2020

De kerstvakantie ligt alweer achter ons en de jongens van JO13-1 hebben 9 januari hun training weer hervat. Vandaag stond de bekerwedstrijd op het programma en wel tegen SC Franeker JO13-1. Het weer leek gunstig, het was droog en dat was voor de toeschouwers al een fijne bijkomstigheid! De jongens waren lichtelijk nerveus vooral omdat ze wisten dat het vandaag niet een makkelijk pot voetbal zou worden.

Vol goede moed begon om 10:00 uur de bekerwedstrijd om wie er in deze een ronde verder zou gaan. Al in de 1e minuut kwam Franeker op voorsprong door een iets wat ongelukkige goal maar fc Harlingen vecht terug al komt het steeds niet verder dan de middenlijn. Franeker is sterk in de verdediging en heeft steeds 2 of 3 spelers teveel op de juiste plek. fc Harlingen moet dan ook te vaak de bal inleveren. Het duurt dan ook niet lang voordat Franeker de 0-2 binnenschiet.

Keeper Milan doet stinkend zijn best maar is niet opgewassen tegen de (zeg nou eerlijk) mooie goals van Franeker. Door een corner wordt er door fc Harlingen helaas op de paal geschoten, het wil ook allemaal gewoon niet. Viggo B. voorkomt een vroegtijdige 0-3 door de bal snoei hard weg te schoppen, helaas is dit van korte duur en vlak voor rust wordt het zelfs nog 0-4 maar deze wordt afgefloten voor buitenspel. Met een achterstand die nog best in te halen is gaan de jongens beduidend met iets wat chagrijnige gezichten de kleedkamers in.

De 2e helft begint voor Franeker al meteen met de 0-4 en fc Harlingen lijkt verslagen, dit blijken na een half uur spelen geen loze woorden, het avontuur in de beker zit er voor onze jongens helaas op. Met een eindstand van 0-7 gaan de jongens teleurgesteld douchen, ze hebben hun best gedaan maar Franeker was gewoon beter… iets wat je dus gewoon moet accepteren hoe moeilijk dat ook is op deze leeftijd! Een leuk filmpje staat op YouTube en die zie je hier

Zaterdag 1 februari begint voor de heren de competitie weer en wordt er gespeeld in en tegen Workum JO13-1, nieuwe ronde nieuwe kansen.

Sponsoren