Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO11-3 zet ongeslagen reeks voort!

19-05-2018

Het is alweer 4 weken geleden dat “onze” jongens een wedstrijd speelden. En nu eindelijk mochten ze afgelopen donderdag hun kunsten weer vertonen. Na wekenlange voorbereidingen van trainer Lars waren ze er allemaal klaar voor. Tegenstanders waren, de tot dan toe nog onbekende, SWZ Boso Sneek JO11-3. Leider Jori had eens goed naar de statistieken gekeken en deze ploeg uit Sneek deed het eigenlijk ook heel keurig. Geen wedstrijd verloren, 1 gelijk gespeeld en 5 gewonnen. fc Harlingen doet het daarentegen nog iets beter, zij staan ongeslagen bovenaan de ranglijst en dit wilden ze natuurlijk het liefst zo houden! Met gezonde spanning waren Lars, Milan, Mente, Gijs, Chris, Wessel, Daniël, Wesley en Jesse er klaar voor! De mouwen werden opgestroopt en Sneek trapt af.

Na het bekende aftasten krijgt fc Harlingen de bal mee en dwingt een corner af. Jesse neemt deze corner uitstekend maar er komt helaas niks uit. Het was natuurlijk ook nog maar de eerste van de vele corners die later nog zouden volgen en het spel zet zich voort op het middenveld. Wanneer Chris door de verdediging heen komt en de bal voor zet gaat de bal door de tegenstander over de achterlijn. Corner. Wederom is het Jesse die achter de bal staat en wanneer hij de bal hoog voor geeft is het een speler van Sneek die hands maakt. De scheidsrechter wijst naar de stip en een penalty volgt. Milan schiet deze er vervolgens uiterst geconcentreerd en superstrak in en zo staat fc Harlingen met 1-0 voor.

Hierna volgt er een klein opstootje doordat een speler van Sneek getackeld zou zijn. Gelukkig stond de scheidsrechter er met zijn neus bovenop en hij concludeerde dat het puur om de bal ging. De scheidsrechter lost dit opstootje keurig op door de fanatiek opstormende leider terug te sturen naar de zijlijn. Vlak hierna scoort Sneek wel de gelijkmaker maar fc Harlingen laat het er niet bij zitten en blijft heel mooi combineren. En wéér volgt er een corner. Nu is het Gijs die achter de bal gaat staan. Hij maakt zijn vinger nat, steekt hem in de lucht, voelt even waar de wind vandaan komt en draait de bal hoog voor. Een perfecte draaiing aan de bal, een beetje hulp van de tegenstander en het is 2-1!
Maar de jongens zijn nog niet klaar. Want 2 minuten later scoort Daniël een hele mooie goal. Het is een afstandsschot die loeihard achter de doelman van Sneek in het doel verdwijnt. fc Harlingen gaat de rust in met 3-1.

Beide teams nemen flink de tijd om de eerste helft eens even goed te analyseren en na een kwartiertje rust is iedereen klaar voor de 2e helft. Nu heeft fc Harlingen flink tegen de wind in maar die jongens blijven goed voetballen. Jesse en Wesley delen een paar speldenprikjes uit maar de keeper houdt. Ook op het middenveld, waar Wessel stond, kwamen de passjes weer keurig aan bij de spitsen. De tegenstander denkt ook aan het trucje van Gijs en wanneer Sneek even later een corner neemt, waait de bal er zo in en dan staat het toch ineens weer 3-2. En dan ziet het publiek een prachtige opbouw! Milan geeft de bal een ros. Daniël pikt op en speelt de bal op Jesse. En dan is het 4-2. Wanneer een hoge bal op het middenveld bij de tegenstander terechtkomt besluit een spelertje van Sneek de bal richting doelman Lars te schieten waar een verloren spitsje bij staat. Lars kan niks meer doen en het staat 4-3. Het was mooi om te zien dat de jongens goed door bleven gaan. Mente stond als een blok achterin en Sneek had hier duidelijk moeite mee. Met nog een paar minuten spelen wordt het nu toch wel heel erg spannend! fc Harlingen zet nog één keer aan en wederom een prachtige opbouw. De bal gaat vanaf Milan, via Chris naar Wessel. Hij ziet Jesse en Wesley klaar staan en passt. Wesley weet rustig maar zeer beheerst de 5-3 te scoren en dit werd tevens de eindstand.

Zaterdag 26 mei reizen de jongens af naar Leeuwarden waar ze tegen Leovardia JO11-6 hun ongeslagen reeks voort willen zetten.

Sponsoren