Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO11-1 moet hard strijden voor 1 punt

19-11-2018

Fc Harlingen JO11-1 – SJO DFC JO11-1
Zaterdag 17 november, alle kinderen in het hele land keken vol verwachting uit naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten, zo ook de jongens van JO11-1. Maar eerst moest er nog een belangrijke wedstrijd worden gespeeld. Vol verwachting klopte hun hart, en die van de ouders om deze wedstrijd te winnen. Met een lekker zonnetje, een strak blauwe lucht maar behoorlijk koud begonnen de mannen met volle moed aan de wedstrijd.

De afgelopen weken is er hard getraind onder begeleiding van Remco, Arjan, Jesse en Klaas de keeperstrainer niet te vergeten. Elke week staan zij met veel enthousiasme en plezier op het veld om de jongens de kneepjes van het vak te leren. En elke zaterdag gaan ze trouw mee om aan de zijde van coach Jori de jongens vanaf de zijlijn naar de overwinning te begeleiden. Daarnaast is daar onze speler Wesley die helaas door een blessure zelf niet kan spelen maar wel elke week mee gaat om zijn team te supporten. Met de teamspirit zit het wel goed bij JO11-1!

Vanaf het begin zitten de jongens er meteen goed in en voetballen ze goed samen. Nog geen 2 minuten onderweg of daar is het eerste schot van Viggo al, helaas net mis. En de kansen om te scoren volgen elkaar snel op maar het lijkt wel of de bal er niet in mag. Mooi om te zien is het samenspel voordat ze de kans krijgen om te scoren. Daniel passte de bal naar Luuk weer terug op Daniel helaas net naast. Onze verdediging staat weer strak en wie denkt langs Mente te kunnen komen heeft het mis, hij staat als een huis. Daar is de volgende mooie combi van Chris naar Luuk weer terug op Chris, mooi overgespeeld. Maar Dronrijp is er ook op gebrand om te winnen en in de 9e minuut is het raak 0-1. De jongens spelen mooi over maar de ballen mogen er maar niet in en dit frustreert toch een beetje. Corner Dronrijp gaat ver over maar na het uitnemen van bal is daar de 0-2 voor Dronrijp. Gelukkig daar is de time-out, Jori spreekt de jongens moed in geeft hier en daar nog wat tips en daar gaan ze weer het veld in. Wessel sleept de bal mooi mee, Jesse en Daniel weten elkaar voorin goed te vinden en daar is Milan met een hard schot recht in de kruising maar daar stond ook de keeper van Dronrijp. Meteen in de herkansing en Milan passte naar Jesse naar Daniel en die schiet en via de paal tikt hij in het net, 1-2. Tijdens de keeperstraining van Klaas leert Lars om meer uit de goal te komen en dat doet hij en hiermee voorkomt hij dat er gescoord word. De training werpt zichtbaar zijn vruchten af voor de jongens.

Na de rust zijn de jongens gebrand om te winnen dus gaan ze voortvarend van start maar zo ook Dronrijp. Gijs zorgt ervoor dat de verdediging staat en niemand er langs komt. Hij pakt de bal mooi over en speelt hem af naar Chris en die geeft een voorzet aan Jesse en scoort 2-2. Meteen weer de dreiging van Dronrijp, Lars loopt uit maar gelukkig staat Mente nu achter hem waardoor hij de al uit de goal kan houden. Corner van Jesse die bereikt Viggo en daar is de 3-2 voor fc Harlingen. Niet veel later is daar Dronrijp en wordt het 3-3.

Echt samen gestreden en een gelijkspel past bij deze mooie gelijkwaardige wedstrijd. Volgende week uit tegen ONS Sneek.

Sponsoren