Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO11-1 met de rug tegen de muur

15-10-2018

Zaterdag 13 oktober, al doet het weer ons denken aan een zomerdag, moesten de jongens van JO11-1, zonder de nog steeds geblesseerde Wesley, maar gelukkig met de herstelde Milan, het opnemen tegen een “oude” bekende, namelijk Stormvogels uit Achlum. Gijs sloot wat later aan, want die moest eerst nog meedoen met JO11-2. We wisten dat we hier een lastige tegenstander aan zouden krijgen, dus was het zaak om vanaf het eerste fluitsignaal er vol tegen aan te gaan.

Al na 2 minuten spelen kwam Stormvogels op voorsprong 0-1. Nu was iedereen wakker en begonnen de jongens te wat speldenprikjes uit te delen, Viggo lepelde de bal net over het doel, maar tot een doelpunt kwam het nog niet. Het duurt zelfs tot de 25e minuut voordat de jongens het doel weten te vinden en de gelijkmaker een feit was 1-1. Stormvogels probeert wel, maar de verdediging, Chris, Milan en Mente en keeper Lars deden hun uiterste best om de tegenstander niet te laten scoren. De middenvelders Wessel en Luuk proberen de spitsen Jesse en de jarige Daniël te bereiken, maar het lukt de jongens niet het net te doen bollen. Dan is er het rustsignaal van de uitstekend fluitende Joost Outhuyse en konden de jongens even uitrusten onder het genot van een bekertje ranja.

Na wat aanwijzingen van de trainers, 3 stuks!!! Remko, Arjan en Jesse kon er begonnen worden aan de 2e helft. Stormvogels kwam echter heel sterk uit de box en de jongens werden steeds verder met hun rug tegen de muur gezet en van alles wat de trainers hadden gezegd kwam niet veel meer van terug op het veld. Het duurde dan ook niet lang voor de 1-2 en de 1-3 op het bord stond. Even leek het erop dat de jongens toch nog wat terug gingen doen, maar alle schoten op doel werden of tegengehouden door de keeper van Stormvogels of gingen net naast, het geluk was dan ook niet aan onze zijde. De vermoeidheid sloeg toe en Stormvogels zette nog even aan en binnen 5 minuten was het 1-6, wat ook de eindstand was. Peter IJdema heeft prachtige foto’s gemaakt en die zie je hier

Volgende week zijn de jongens vrij maar de week daarop moeten de jongens het opnemen tegen Zeerobben, een tegenstander waar we in de bekerronde ook al tegen hebben gespeeld. Toen was de uitslag 10-1 in het voordeel van Zeerobben, maar de jongens hebben beloofd dat het deze keer niet zo ver zou komen.

Sponsoren