Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO10 verliest vanwege fysieke kracht Blauw wit 34

25-03-2019

fc Harlingen JO10-1 – Blauw wit 34 JO10-5.
JO10 verliest vanwege fysieke kracht Blauw wit 34

Met het volledige team (4 wissels) stond JO10 te trappelen om tegen Blauw Wit ’34 te voetballen. Het begon gelijk goed en de tegenstander stond gelijk onder druk. Kleine kansjes kwamen en na een intrap van Luuk wist Jens het net te vinden 1-0. fc Harlingen was de betere partij maar wat wil je met de sterke achterhoede met Roos en Jinne en Jens, daar komt niet zomaar iemand voorbij! fc Harlingen bleef aanvallen en Luuk scoorde uit een knappe solo waarbij hij twee man uitkapte.

Toch kreeg Blauw Wit een kansje en door even niet opletten werd het 2-1. Met nog een paar minuten te gaan voor de limonade bleven de jongens van het middenveld Kaydin, Daan en Frederick goede pasjes aan de spitsen geven. De kansen bleven komen maar Matteo, Thije en Luuk konden ze niet verzilveren. De beste man van het veld Jens kwam mee naar voren en met een knoeihard afstandschot wist hij de stand op 3-1 te brengen. Meer dan verdiend ging JO10 zo aan de limonade.

Vol goede moed begon fc Harlingen aan de tweede helft. De start was weer goed maar de druk van de spits Luuk was weg omdat deze mocht meedoen met JO11. Blauw Wit werd fysiek sterker en maakte steeds vaker overtredingen. Jens werd genadeloos onderuit geschoffeld en kon niet verder spelen. Iedereen was ervan af en Blauw Wit bleef op de fysieke manier voetballen en voordat ze het wisten stond het 3-3 ondanks het uitstekende keeperswerk van Karlijn.

Weer een overtreding van Blauw Wit op Jinne en nog een verdediger die mank liep. De hoofden gingen hangen en men ergerde zich aan het spel van de tegenstander. Deze scoorde nog twee keer en dit bracht de eindstand op 3-5. Ondanks het goed spel en de betere ploeg zijn vandaag, ging de tegenstander er toch met de winst vandoor.

Na de wedstrijd maakte iedereen zich nog druk om wat er allemaal in de wedstrijd was gebeurt. Ook dit hoort bij het voetbal en hier leren we weer van. Jens was nog in het ziekenhuis geweest en gelukkig viel alles mee. Een hele dikke knie en hopelijk is Jens snel weer op de been.
Ondank het verlies hebben de jongens en meisjes goed gevoetbald en ook weer veel geleerd. Volgende week uit tegen Hardegarijp!

Sponsoren