Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO10 neemt 3 punten mee terug op de boot

20-10-2019

JO10 neemt 3 punten mee terug op de boot
Om 8:30 uur verzamelen en 09:00 uur vertrek. Drie keer klinkt de scheepshoorn en JO10 is op weg naar Vlieland. Het voelt als een schoolreisje, wat hebben ze er allemaal zin in!

Gevulde tassen met lekkers en elkaar flink klieren op de boot. Vlak voor Vlieland werd het sommige spelers iets te woelig onder de voeten, wat een geschommel. Gelukkig waren de witte koppies bij aankomst verdwenen. De Vlielandse voetbaldames én Jort, de enige jongen, stonden ons op te wachten. Nog even een eindje lopen en dan snel omkleden. Eenmaal op het veld aangekomen, kwam zelfs de zon tevoorschijn. Voor de in grote getale meegereisde supporters geen straf.

Ondanks dat sommige dames van Vlieland best groot waren lieten onze mannen én onze eigen dame Senna zich niet intimideren. Volle bak ertegenaan. In de beginfase ging het gelijk op. Beide teams hadden kansen, maar troffen geen doel. Uiteindelijk raakte een speelster van Vlieland de bal ongelukkig en maakte een eigen doelpunt. fc Harlingen op voorsprong. Vlieland ging vol in de aanval. Luuk moest er met een fraaie redding aan te pas komen en voorkwam de 1-1. Vervolgens raakte Vlieland twee keer binnen een minuut de lat. Spannend! En dan loopt Matteo met grote passen richting doel van Vlieland en geeft de bal prachtig voor. Thije zet zijn voet ertegenaan en raak, 0-2 voor fc Harlingen. Met deze stand gaan de spelers ook de kleedkamers in voor de rust. In de kleedkamer kregen ze limo, druiven en rozijnenkoekjes, uitstekend verzorgd!

Na de rust ging Jesper op goal. Vlieland begon vol goede moed aan de tweede helft. Anne Jeppe moest verdedigend flink aan de bak achterin. Gelukkig had hij Daan naast zich staan en met zijn tweeën waren ze niet te passeren. Het spel ging weer gelijk op, een leuke sportieve wedstrijd om naar te kijken. Jan Wouter zag kans om een paar fraaie afstandsschoten af te vuren, helaas geen treffer, maar wat een knallen. Uiteindelijk pikt Luuk de bak op en rond fraai af hoog in de kruising, 0-3. Dan weet Vlieland de bal voor de goal van fc Harlingen te krijgen na wat gepruts heen en weer gaat hij er dan echt in voor Vlieland, 1-3. Je kunt voelen dat Vlieland kansen ruikt. Kom op fc Harlingen! Na een voorzet van Luuk schiet Matteo raak, 1-4. fc Harlingen is ze weer de baas en dat geven ze niet meer uit handen. Uiteindelijk wordt het 2-5, de drie punten zijn dik verdiend!

En dan is het tijd voor de teambuilding… voetbalschoenen uit en zwembroek aan! Heerlijk zwemmen in de Flidunen. Zo is wachten op de boot helemaal niet erg. Na het zwemmen nog even de Dorpsstraat op en neer, snoepjes halen bij het kleinste snoepwinkeltje en vervolgens richting de boot. In tegenstelling tot de heenreis waren er maar weinig passagiers op de terugreis. Verstoppertje doen op de boot, wie wil dat nou niet. Een top dag voor onze toppers van de JO10!
#VLIEHAR #JO10 #fcharlingen #Flidunen #2-5 #Doeksen #3punten

Sponsoren