Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO10 mocht al vroeg in Berlikum voetballen

10-12-2019

Afgelopen zaterdag speelde fc Harlingen JO10 tegen SC Berlikum JO10

Om 07.45 uur verzamelden de jongens en meisjes zich al bij de parkeerplaats van fc Harlingen. Want al om 08.30 uur begon de wedstrijd. Afwezig deze dag waren Jan Wouter en Rutger. Als extra speler mochten we Anne Jeppe lenen van de JO9.

Op wissel begon Frederick. Senna stond de eerste helft op goal, en ze had er enorm veel zin in. En dat zag je terug aan haar prestatie. Na 8 minuten kreeg Berlikum hun eerste kans, dankzij onze keeper Senna bleef het bij een kans. Een prachtige redding van haar en dankzij onze verdediger Anne Jeppe lukte het Berlikum niet om nogmaals te schieten. Frederick kwam erin en Daan kwam even op wissel.

Na 11 minuten spelen kwamen we helaas op een achterstand van 1-0. Daarna nog een mooie redding van een van de verdedigers van fc Harlingen waarna de bal snel richting de tegenpartij werd gespeeld en we een corner kregen. Thije nam de corner en legde hem mooi voor het goal in de voeten van Matteo die helaas net langs het goal schiet. Op het middenveld hadden we Denise die erg veel van nut was. Ze zorgde dat de bal steeds goed bij Thije en Matteo kwam voorin en ze hielp achterin zodat Frederick en Anne Jeppe het wat minder zwaar hadden. Ze mocht even wisselen en Daan kwam er weer in.

Inmiddels waren er al 18 minuten verstreken van de eerste helft wanneer Thije de bal kreeg en hij had alle vrijheid om richting het goal van Berlikum te komen en hij wist een prachtig puntje voor ons binnen te halen. 1-1! Senna had nog een mooie redding, maar de spits van Berlikum was toch wel erg goed en de 2-1 en 3-1 kwamen wel snel achter elkaar. Wegens een blessure moest Daan er nog even uit en kwam Denise er weer in. Net voor de rust werd het helaas nog 4-1.

In de 2e helft ging Daan op keep en Senna begon als wissel.Frederick kreeg gelijk een mooi schot op goal alleen ging deze ook net naast waardoor Berlikum weer aan de bal was en die bereikte snel de voorhoede van Berlikum. 5-1. Anne Jeppe werd gewisseld door Senna.

Mateo probeerde samen met Denise de bal goed naar voren te krijgen waar Thije klaar stond om de bal op te vangen, maar hij schoot op de paal en de bal vliegt zo richting middenveld waar Frederick klaar stond en hij doet met zijn linkerbeen een behoorlijk afstandsschot, maar die mocht ook niet in het doel van de tegenpartij belanden. Erg veel kansen van Thije en Mateo nog tussendoor. De verdediging van ons had het erg zwaar en die hebben erg hun best gedaan. Frederick werd nog gewisseld voor Anne Jeppe

Senna en Denise samen op het middenveld die het ook zwaar hadden, maar goed overspeelden. Fc Harlingen had nog verschillende kansen, maar helaas werd het de tweede helft toch ook de wedstrijd voor Berlikum en uiteindelijk hebben we deze laatste wedstrijd voor de winterstop verloren met 8-1…

Sponsoren