Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO10-1 schittert met 4 nieuwe spelers

24-09-2018

De eerste competitie wedstrijd van het seizoen voor fc Harlingen JO10-1 met vier nieuwe speler in het team; Frederick, Jens, Luuk en Thije. Dus eindelijk weer wissels en dat is toch wel fijn om zo nu en dan op adem te komen. JO10 begon redelijk fanatiek aan de wedstrijd in Witmarsum tegen Mulier JO10-1, maar de harde wind die we tegen hadden hield de afstandschoten en doelkansen voor de lijn.
Het ging Mulier ineens voor de wind en scoorde twee maal binnen een paar minuten. Toch kwamen er kansjes voor fc Harlingen maar het trof nog geen doel. Na een goede voorzet van Jens lukte het Luuk om het net te laten bollen 2-1. Het zat JO10 ook niet mee; de paal en de lat werden meerdere malen geraakt. En er was ook nog een bal die de paal of het wiel aan de binnenzijde van de goal raakte, wat volgens de toeschouwers een goal was, maar de scheidsrechter keurde hem niet goed (bijna 2-2). Mulier schrok hier niet echt van en bleef voor de wind aanvallen, wat weer een 2 goals opleverde. Onze keepster Karlijn had ondertussen wel 4 of vijf goede reddingen gemaakt en hierdoor was de ruststand maar 4-1 en tijd voor limonade.

Na een korte pauze, want ze hadden er weer zin in. En nu hadden wij voor de wind en de druk van JO10 was groot voor Mulier. Jens, Daan, Kaydin en Frederick bleven druk zetten en na een voorzet kwam Thije (die altijd op de goede plek staat) vrij voor de goal en scoorde. Mulier bezweek onder de druk en door een schot van Luuk was de stand 4-3. Het was ineens weer spannend. Mulier kwam niet meer over de middellijn heen. Dit ook omdat er een enorm goede verdediging stond met Roos, Jens en Kaydin. De volgende kans was dan ook meteen weer raak, Jens scoorde en de stand was gelijk. Dit gaf vleugels en ja, Thije schoot weer raak voor JO10. Voor het eerst stonden we voor in de wedstrijd en met nog 5 minuten te gaan liep de spanning op. En de paal werd nog wel een paar keer geraakt door fc Harlingen,  het geluk zat hen niet mee. Mulier loerde op de counter en kwam voor het eerst de tweede helft op de helft van fc Harlingen. Het was een kans en een goal, wat de eindstand bracht op 5-5.

Al met al een hele leuke wedstrijd om te zien met enorm veel spanning en het allerleukste het plezier waarmee iedereen voetbalde!

Sponsoren