Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO10-1 had er weer zin in!

25-11-2019

fc Harlingen JO10-1 had er weer zin in!

Zaterdagmorgen hadden de dames en heren van de JO10 weer een thuis wedstrijd, altijd leuk! Half tien verzamelen, snel omkleden en naar de warming up!
Deze was wel nodig want de wind maakte het erg koud. Tzum was ook mooi op tijd en na een kort overleg werd er besloten 7 tegen 7 te voetballen zodat er niemand aan de kant op wissel stond te kouwkleumen.

De eerste minuten hadden alle spelers wat last van de kou want er gebeurde niet zoveel, de bal ging wat heen en weer zonder spannende aanvallen. Na nog een paar minuten over en weer voetbal weet Denise de bal op het middenveld te veroveren en geeft een lange bal naar Thije, deze dribbelt naar het goal om uit te halen, helaas tegen de paal!
Berlikum profiteerd hiervan, neemt de bal mee en scoort de 0-1.

Potverdorie! Maar onze kids zijn nu wakker! Rutger pakt een hoge bal en geeft een voorzet op Matteo knalt deze op een verdediger, die schrikt van de harde bal en geeft de bal het laatste zetje, 1-1.

Berlikum heeft de aftrap maar Senna is scherp en weet de bal goed af te pakken en geeft deze aan Denise, deze schiet helaas net mis maar de keeper heeft hem aangeraakt dus corner. Thije neemt de corner en krult hem richting keeper, deze had deze corner niet verwacht en de bal gaat erin 2-1. Het is nu een echt spannende wedstrijd, de verdedigers moeten vol aan de bak en Jan Wouter heeft een paar knappe reddingen. De eerste helft is nu bijna voorbij en fc Harlingen kan nog 1 keer aanvallen. Frederik loopt langs alle verdedigers en geeft een mooie voorzet aan Matteo en deze maakt de 3-1 meteen daarna komt het fluitsignaal voor de rust….

Na de rust is er een keeperwissel geweest, Rutger gaat keepen en Jan Wouter gaat voetballen. De kids zijn goed uit de box gekomen en gaan meteen weer in de aanval. Thije heeft vandaag wat pech want de bal gaat weer tegen de paal, gelukkig was Matteo mee naar voren en deze maakt de 4-1. Jan Wouter is nog lang niet moe en maakt het Tzum moeilijk op het middenveld. Thije mag een vrije trap nemen. Hij dribbelt de bal in en geeft deze een enorme knal en daar is de 5-1.

Tzum blijft ook vechten en de volgende aanvallen zijn voor hun. Rutger heeft een paar mooie reddingen maar de ballen zijn te hoog en Tzum weet de stand op 5-3 te zetten. Fc Harlingen heeft er de laatste 10 minten nog wel zin in! Thije neemt weer een vrije trap en geeft deze keer een goede voorzet aan Jan Wouter en deze maakt er 6-3 van. Thije krult er nog een corner in, 7-3 en Matteo maakt er met een loeihard afstandschot 8-3 van.

Goed gespeeld dames en heren, op naar de volgende wedstrijd!

Sponsoren