Jeugdtrainingen worden weer hervat!

07-01-2022

Na 3 weken kerstvakantie is het gedaan met de rust! We gaan de trainingen weer hervatten. Per 11 januari gelden er versoepelde maatregelen voor de buitensport onder de 17 jaar en wordt de ruimte om buiten te sporten verruimd naar 20.00 uur. Goed nieuws dus! De trainers en leiders blijven positief en kijken naar wat er wél kan, we zijn er bij fc Harlingen inmiddels aardig goed in geworden.

Trainingen
Uiteraard zal de persconferentie van dinsdag 11 januari op de voet gevolgd gaan worden en hopelijk worden de maatregelen, die gelden tot en met 14 januari, daarna iets versoepeld. Inmiddels is er al wel besloten dat jongeren tot en met 17 jaar vanaf 11 januari tot 20.00 uur op de velden actief mogen zijn en dit geeft de jeugdteams meer ruimte om te kunnen trainen.

Vanaf dinsdag 11 januari worden de trainingen dan ook weer opgepakt. Helaas zal het nog wel zonder een warme douche of een warme chocomel uit de kantine zijn want douches en kantine blijven nog even dicht en ook publiek is nog niet welkom. Een competitie zal ook nog ver weg zijn, maar lekker in de buitenlucht in beweging komen is goed voor lichaam en geest. Via jou leider/trainer krijg je meer informatie over het hervatten van de trainingen. Mochten er nieuwe maatregelen aangekondigd worden dan is dit uiteraard op onze website en de bekende socials zoals Facebook, Instagram en Twitter te vinden.

fc Harlingen JO8, JO10 en JO11
De allerjongste jeugdleden hebben nog een weekje langer vrij. Zij beginnen op maandag 17 januari van 17.30 – 18.30 uur. Maar ook hier geldt: via jou leider/trainer krijg je meer informatie over het hervatten van de trainingen.

Meisjestraining
Vanaf woensdag 12 januari start de meisjestraining weer! De tijd dat voetbal alleen voor jongens is, is allang voorbij. Het meisjes- en vrouwenvoetbal staan inmiddels op de kaart en steeds meer verenigingen omarmen het vrouwenvoetbal waardoor het ledenaantal onder vrouwen blijft groeien. Ook bij fc Harlingen zijn er nieuwe teams ontstaan. Meisjes tot en met 11 jaar krijgen ELKE WOENSDAG van 17.30 – 18.30 uur meisjestraining! Ieder meisje krijgt op haar leeftijd en niveau de aandacht die zij verdient zodat zij zich persoonlijk kan ontwikkelen in het voetballen. Trainen in kleine groepjes, met goede begeleiding en de persoonlijke aandacht maakt deze meisjestraining uniek. En het mooie is, elk meisje in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar mag meedoen! Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via coördinator meidenafdeling Ingrid Hoekstra (telefoonnummer 0648933054).

In alle leeftijdscategorieën is ruimte voor nieuw voetbaltalent. Ben jij, of ken jij, iemand die van voetbal houdt? Wil je meedoen? Of heb je vragen? Neem dan contact op via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl en doe een paar keer vrijblijvend mee. Ongedwongen en op een speelse manier met deskundige trainers het mooiste balspelletje leren spelen doe je bij fc Harlingen. Waar plezier, respect, sportiviteit, eenheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan!

Meer info vindt je hier: Voetbal voor iedereen