Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Jeugdtrainers bij fc Harlingen

03-03-2019

Jeugdtrainers bij fc Harlingen
Jeugd trainen is een “vak”. Al is techniek de basis van elke jeugdtraining, dat wil nog niet zeggen dat een voetballer met een fantastische techniek ook meteen een goede jeugdtrainer is. Een jeugdtrainer redt het echt niet met techniek alléén, hij moet ook met kinderen/spelers kunnen omgaan en goed kunnen uitleggen.

Bij de JO11 van fc Harlingen staan 4 fanatieke jeugdtrainers voor de groep. JO11-1 én JO11-2 trainen gezamenlijk elke dinsdag en donderdag van 18.00 – 19.00 uur. Het is de taak van coördinator Jori van der Meijden om deze jeugdtrainers te begeleiden en te ondersteunen. Maar wie zijn nu die 4 enthousiaste jeugdtrainers? Een kleine voorstelronde:

De jeugdtrainers bij fc Harlingen v.l.n.r. Jesse Mulder, Remko Zandberg, Jelmer Kooistra en Arjan Outhuijse. Foto: fc Harlingen.

Remko Zandberg is 18 jaar en woont in Harlingen. Hij speelt zelf in het 1e van fc Harlingen als aanvaller. Remco is de hoofdtrainer van de JO11-1 en doe dit met heel veel plezier. Op het CIOS in Heerenveen doet hij de richting Trainer/Coach voetbal.
Jelmer Kooistra is 19 jaar en woont eveneens in Harlingen. Hij speelt zelf bij Zeerobben in de JO19-1. Jelmer geeft training bij fc Harlingen omdat hij het leuk vindt om zijn eigen techniek aan de jonge jongens te kunnen leren. Jelmer kan mede door deze trainingen te geven alvast ervaring op doen omdat hij zijn trainer diploma wil halen.
Jesse Mulder zit in het eerste jaar op het CIOS en geeft de jongens training voor zijn stage. Zelf speelt hij in fc Harlingen 1. Training geven vindt Jesse leuk om te doen, omdat de jongens die hij training geeft vooruit ziet gaan. “Daar wordt je toch vrolijk van?” aldus Jesse.
Arjan Outhuijse is 17 jaar en voetbalt ook in het eerste elftal van fc Harlingen. Arjan staat voor beide groepen en vind dat heel leuk om te doen. Arjan: “Het doet me goed om de jongens bezig te zien en ze elke week beter te zien worden.”

Deze 4 jeugdtrainers staan twee keer in de week voor de groep. Maar dat is nog niet alles. Ook gaan ze om beurten mee naar de wedstrijden zodat ze zelf ook kunnen zien hoe de jongens het doen tijdens de wedstrijden. En dat de beide JO11 teams zijn gegroeid in kwaliteit daar zijn de 4 jeugdtrainers het unaniem over eens!

Sponsoren