Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Jeugd darttoernooi groot succes

17-02-2019

Jeugd darttoernooi groot succes
Zaterdagmiddag 9 februari…wie die middag bij fc Harlingen de kantine binnen kwam moest even goed kijken. De kantine was omgetoverd tot een ware dartsarena. De Activiteiten Commissie van fc Harlingen had een darttoernooi voor de jeugd georganiseerd die middag.

Het dartspelletje is een populaire sport geworden mede door de bekende darters Barney en natuurlijk Mighty Mike. Deze laatstgenoemde won 2 januari van dit jaar de wereldtitel darts. Ook bij fc Harlingen blijken er ware talenten rond te lopen. De jeugd tot en met 15 jaar waren verdeeld in 4 poules en zij begonnen eerst met de poulewedstrijden. Na deze poulewedstrijden gingen de winnaars van elke poule direct door naar de halve finales. Wessel Attema nam het in een zeer spannend potje op tegen Rafaël Brander. In een best of 5 is het Wessel die op 2-0 voorsprong komt. Maar Rafaël gaf niet op en bleef goed geconcentreerd op zijn eigen spel door gaan. Hij wist maar liefst 3 legs achter elkaar te winnen en met die overwinning was de eerste finalist bekend, Rafaël Brander.

De volgende halve finale ging tussen Jutta Wolbers en Jamie Brouwer. Beide waren zeer gewaagd aan elkaar. In de poulewedstrijden wisten ze beide alle tegenstanders met 2-0 te verslaan. In de finale wisten zowel Jutta als Jamie 2 legs te pakken maar het was Jutta die de laatste en beslissende leg wist te winnen. En met een 3-2 overwinning stond zij tegenover Rafaël in de finale.

In die finale kon Jutta een leg winnen maar na een paar spannende pijlen trok Rafaël de wedstrijd naar zich toe en won hij dik verdiend de 1e prijs. De hoogste uitgooi was eveneens voor hem. Hij wist maar liefst een score van 81 uit te gooien.

V.l.n.r. de winnaars van het Jeugd darttoernooi 2019 bij fc Harlingen Jutta Wolbers, Wessel Attema, Rafaël Brander, Jamie Brouwer.

Zo’n middag kan uiteraard niet zonder vrijwilligers georganiseerd worden en bij deze wil de organisatie dan ook het keukenpersoneel, barpersoneel, schrijvers, overige vrijwilligers en natuurlijk de spelers ontzettend bedanken voor hun medewerking.
In het bijzonder bedankt de organisatie de Vrienden van fc Harlingen voor het sponsoren van de dartbanen en Dartshop Harlingen voor het sponsoren van de prijzen.

Meer foto’s zie je hier

Sponsoren