Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Jaaroverzicht fc Harlingen 1

04-07-2022

Nu het seizoen achter de rug is, blikken we terug op het seizoen van fc Harlingen 1 dat dit seizoen onder leiding stond van trainer Steffen Hansma zijn assistent Peter Outhuyse en leider Syb Vogel.

Geen slecht begin!
Onder aanvoering van captain Mateusz IJpe startte het team de onderlinge competitie op zondag 26 september 2021 met een thuiswedstrijd tegen Bakkeveen. Helaas wisten we hier geen punten te scoren, maar de daaropvolgende vier duels werden niet verloren en dus kende fc Harlingen met tien punten uit vijf wedstrijden een prima start. De meest doelpuntrijke wedstrijd was de thuiswedstrijd tegen Nicator. Elf doelpunten in totaal, waarvan acht voor fc Harlingen, maar omdat Nicator zich terugtrok uit de competitie schoten we hier niets mee op. Uiteindelijk gingen de mannen met dertien punten uit acht wedstrijden de winterstop in. Geen slecht begin!

Na lange winterstop een bijzondere mijlpaal
Na een extra lange onderbreking werd de competitie uiteindelijk op 13 februari hervat met de uitwedstrijd tegen het Sneker Black Boys. Hierna zou fc Harlingen zes wedstrijden op rij ongeslagen blijven. Sander Zeilmaker behaalde in de thuiswedstrijd tegen De Sweach een bijzondere mijlpaal. Hij maakte hierin zijn 150e doelpunt van zijn rijke carrière en behaalde daarmee zijn zesde ster. De uitwedstrijd tegen ONB werd voor Remko Zandberg een gedenkwaardige. Hij wist hierin met het maken van de 0-3 zijn vijftigste doelpunt voor het vlaggenschip te maken en verdiende hiermee zijn tweede ster.

Doelpunten
In de reguliere onderlinge competitie wist fc Harlingen in totaal 54 keer te scoren. Het trio Sander Zeilmaker, Remko Zandberg en Jasper de Jong was hierin goed voor liefst 43 doelpunten! Remko eindigde met 20 doelpunten in de competitie zelfs op de 3e plaats van de topscorers in de 4e klasse B.

Play-offs
Zo eindigde fc Harlingen 1 met 44 punten als vierde in de competitie en plaatste zich hiermee voor de play-offs om promotie. De eerste wedstrijd hierin werd gewonnen van De Blesse. Hierna werd in een tweeluik tegen Wilper Boys beslist wie het volgende seizoen in de 3e klasse uit zou komen. Helaas lukte het niet om deze kans te verzilveren. Ondanks alles mag het team en zijn begeleiding terugkijken op een geweldig seizoen.

Voorbereiding nieuwe seizoen
De selectie gaat eerst genieten van een teamuitje naar het prachtige Hamburg. De komende weken en maanden publiceert de KNVB belangrijke informatie, zoals de competitie-indelingen en wedstrijdprogramma’s voor zowel het bekertoernooi als de competitie. Uiteraard zal ook het laatste nieuws op onze website en socials gepubliceerd gaan worden. Zowel de staf van de selectie bij fc Harlingen als het bestuur zijn al weken druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Nieuwe spelers worden t.z.t. voorgesteld, nu eerst genieten van een welverdiende vakantie!

Iedereen onwijs bedankt voor de inzet en support. Een fijne vakantie en volgend seizoen gaan we er (weer) voor.

Sponsoren