Nieuws Blijf altijd op de hoogte

INFORMATIE AVOND FC HARLINGEN

16-11-2018

INFORMATIE AVOND FC HARLINGEN
Het was een flinke opkomst vorige week vrijdag tijdens de informatie avond die door het bestuur van fc Harlingen georganiseerd was. Hoofddoel van deze informatie avond was om alle ruim 70 aanwezigen te informeren over wat er de afgelopen tijd afgespeeld heeft bij fc Harlingen. Maar ook zaken voor in de toekomst kwamen ruim aan bod. Er mocht kritiek zijn, er was ruimte voor vragen en opmerkingen en er zijn vele nieuwe ideeën geboren. Jeugdvoorzitter Hilko Mulder opende en leidde deze informatie avond.

NIEUW SEIZOEN

“Heeft fc Harlingen een toekomst?” Dit was de eerste vraag van Hilko Mulder aan het publiek. Natuurlijk heeft fc Harlingen dit. De club heeft ruim 310 spelende leden. Iets minder als na de fusie weliswaar maar nog steeds een aantal waar menig voetbalvereniging jaloers op zou zijn. Na het vertrek van voorzitter Sandra de Melker moest het bestuur snel handelen. Het nieuwe seizoen stond voor de deur en er moesten nog een aantal zaken geregeld worden. Op dat moment is er besloten om de primaire taak van een voetbalvereniging, namelijk het verzorgen en faciliteren van voetbal voor iedereen, uit te voeren. Bij de start van de competitie moest iedereen kunnen trainen en voetballen en de kantine moest open. En dit is het bestuur zeer goed gelukt. De club is een warm bad voor de teams. Op elk team staan trainers en leiders, het dames en meisjes voetbal groeit, het 1e elftal is toekomstbestendig en het 2e , 3e en 4e elftal is gevormd met leiders. De club heeft een tekort aan bestuurders dat is duidelijk. Op korte termijn een voorzitter en secretaris erbij zou het bestuur al enorm helpen. Maar ook mensen die invulling willen geven aan verschillende commissies zijn nodig om de vereniging organisatorisch goed te laten draaien. Deze en meerdere vacatures staan nog open en dus deed Hilko de oproep: “help fc Harlingen”. “Leden zijn de vereniging. De inzet en betrokkenheid van leden, jong en oud, actief of rustend is hard nodig! Met alleen contributie betalen zijn we er niet”.

“Gelukkig zijn er al vele vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken, laten we dat niet vergeten!” zei Hilko Mulder. Er zijn al vele dingen geregeld. Denk bijvoorbeeld aan Wilco en Fokje de Jong. Zij zijn de nieuwe kaartverkopers. Er hangt een prachtig informatiebord bij de ingang met dank aan Berend Visser. Nieuwe gezichten achter de bar, maar ook in de voetballende zaken zit progressie. Het Walking Football 60+ welke vorig jaar is opgezet loopt fantastisch. Elke week zijn er nieuwe gezichten te zien en de mannen beleven een hoop plezier met z’n allen. De samenwerking met Integra waarbij Feico Douma en zijn team de fysiotherapeutische ondersteuning verzorgen bij het eerste elftal. De teams van fc Harlingen 35+ en 45+ en niet te vergeten de nieuwe honk –en softbal vereniging Seagulls. Deze vereniging maakt sinds een paar weken gebruik van het kunstveld bij fc Harlingen waarmee deze nieuwe vereniging ook enorm geholpen is.

VERBOUWEN

En nu alle teams lekker aan het voetballen zijn kan er verder gepland worden. Er komt een nieuw pupillenveld. Dit veld is al een tijdje toe aan vervanging maar zal nu daadwerkelijk voor aanvang van het nieuwe seizoen vervangen worden. De bestuurskamer en kantine zullen verbouwd worden en er komt een overdekt terras. De bouwcommissie is al druk aan de gang en inmiddels zijn de eerste werkzaamheden al verricht. Het geld wat vorig jaar opgehaald is voor de voetbal/pannakooi staat gereserveerd op de spaarrekening. Echter, het is te weinig. Zodra de verbouwing van de bestuurskamer en kantine afgerond is en het nieuwe pupillenveld er ligt, kan men verder gaan kijken naar het indelen van het sportpark.

CONCLUSIE

Ter afsluiting nog even terugkomend op de allereerste vraag van jeugdvoorzitter Hilko Mulder: heeft fc Harlingen een toekomst?, kan er geconcludeerd worden dat er zéker toekomst is. Jeugdvoorzitter Hilko Mulder sloot de succesvolle avond zeer positief af met de woorden: “Laten we vooral blijven doen waar we goed in zijn, een warme familie vereniging zijn waar de leden zich thuis voelen en waar iedereen welkom is. Plezier, respect, sportiviteit, eenheid én gezelligheid, dát is fc Harlingen!”

Sponsoren