Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Hoe verging het JO11-1 in de beker?

15-09-2019

Hoe verging het JO11-1 in de beker?

Het is een mooi gemengd team, de JO11-1 van fc Harlingen. De meeste spelers zijn vanuit de JO10 doorgestroomd en spelen dan ook voor het eerst op een echt half veld. We hebben het over Jinne Hameter, Julian Keizer, Daan van Slooten, Mike Vlieger, Luuk Smit, Jesper Teerling, Jens Visser, Roos Kuperus en Karlijn Jagersma. Stuk voor stuk veel voetballend vermogen en dus zou dit wel eens een heel leuk seizoen kunnen gaan worden voor dit team. De leiders Rinke van Slooten en Patricia Teerling hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in.

Net als alle andere teams bij fc Harlingen begon het voor de JO11-1 ook met bekerwedstrijden. Ze waren voor de bekerwedstrijden ingedeeld bij Akkrum JO11-1, Zeerobben JO11-2 en Leeuwarder Zwaluwen JO11-2.

4 september 2019

Om 17.00 uur werd er verzameld bij fc Harlingen om te vertrekken richting Akkrum voor de eerste bekerwedstrijd.  Om 18.00 uur klonk daar het fluitje om te beginnen aan de wedstrijd. De spelers moesten eerst wel even wennen aan elkaar en aan het grotere veld natuurlijk. Maar dit hadden ze al snel in de gaten. De meiden Roos en Karlijn stonden hun vrouwtje goed en lieten zich niet door de mannen aan de kant zetten. Met top keeper Luuk op de goal komt alles goed. Wat kan die toch lekker keepen zeg. Jens, Julian, Mike, Jesper, Daan en Jinne stonden hun mannetje goed en met de dames erbij vochten ze om de welverdiende winst mee te nemen naar Harlingen. De wedstrijd eindigde in een 3-6 overwinning voor fc Harlingen.

7 september 2019

3 Dagen later speelden ze de tweede bekerwedstrijd, thuis tegen Zeerobben JO11-2. Dat blijft toch altijd wel een strijd. Om 11.30 uur klonk het fluitje om te starten met de wedstrijd.  Alle spelertjes wisten hun plekje en wat ze graag wilden. Winnen van Zeerobben! Ook nu weer wisten ze elkaar goed te vinden en speelden mooi over waardoor het doel 3 keer werd geraakt. Wat een genot om te zien hoe deze mannen en dames voetballen. De wedstrijd eindigde in het voordeel voor fc Harlingen, het werd 3-0.

14 september 2019

En afgelopen zaterdag werd de 3e bekerwedstrijd, wederom thuis, tegen Leeuwarden zwaluwen JO11-2 gespeeld.
Om 11.15 uur klonk er een fluitje en er werd met 1 minuut stilte begonnen. Dit was voor de opa van Youri en Berrit. Wat mooi om te zien hoe netjes ze hier stonden.

Daarna kon de wedstrijd beginnen en ze hadden maar 1 doel, plezier en hopen op winst. Ook in deze wedstrijd was goed te zien dat ze elkaar steeds beter weten te vinden. Het overspelen gaat elke wedstrijd beter. Door goed overspelen vielen er deze wedstrijd ook veel goals voor. Er straalt plezier uit in het spel wat de jongens en meisjes laten zien en ze respecteren elkaar. Een genot voor ons als leiders om naar te kijken. De wedstrijd werd uiteindelijk dik gewonnen door fc Harlingen met 12-2.

Hierdoor zijn we eerste geworden in de poulefase en zijn we door naar de volgende ronde in de beker. Wij kijken uit naar volgende week om te starten met de reguliere competitie. Ook daar zien we Akkrum en Zeerobben terug maar we beginnen met de wedstrijd tegen ONS Sneek JO11-2 en die wordt zaterdag 21 september gespeeld op Sportpark Zuidersportpark te Sneek om 9.00 uur!

Sponsoren