Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Hoe gaat het met JO15-1?

27-10-2018

Update seizoen fc Harlingen JO 15-1
Het is alweer een tijdje geleden dat we verslag deden van een wedstrijd van de JO 15-1. Vandaar hier een update over het seizoen tot nu toe.

Na de bekerduels werd er begonnen met de reguliere competitie. De JO15-1 komt uit in de pittige 1e klas waar de ploeg het best moeilijk heeft. De eerste twee wedstrijden tegen respectievelijk Frisia 15-2 en Leeuwarder Zwaluwen 15-1 werden kansloos verloren met 3 – 0 en 4 – 0. De derde wedstrijd tegen, alweer een Leeuwarder club, namelijk Blauw Wit 15 -2 werd ook verloren. De uitslag van deze wedstrijd was echter totaal onnodig want na twee keer een voorsprong te hebben genomen werd de wedstrijd te gemakkelijk uit handen gegeven. In de vierde wedstrijd kwam het eveneens puntloze DFC 15-1 op bezoek in Harlingen. Gezien de uitslagen moesten de gastheren in staat worden geacht om de eerste punten van het seizoen te pakken. En dat gebeurde dan ook met overduidelijke cijfers werd een fraaie 6 – 0 overwinning behaald!

Afgelopen zaterdag alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen uit tegen Zwaagwesteinde 15 – 1. Aanvang 9.00 uur dus in het donker om 7.30 uur reeds vertrek richting “de Wouden”. Er werd lekker ouderwets op echt gras gespeeld en het bleek een moeilijke wedstrijd te worden voor onze jongens. Zwaagwesteinde is van oudsher een ploeg van het stevige poetswerk en deze jongens deden daar zeker niet voor onder in de goede zin van het woord.
De eerste aanval was van fc Harlingen maar Lahcen treuzelde te lang en de aanval werd snel overgenomen door “de Readsjes” dit resulteerde ook meteen in een 1 – 0 voorsprong. Invaller keeper Keaton was kansloos.

De 15 -1 heeft nogal te kampen met (groei)pijntjes bij meerdere spelers en zo kon Beau vandaag niet keepen, Keaton half geblesseerd op doel, Mika voor het eerst een halve wedstrijd en Niels ook een half wedstrijdje spelen. Ronin was nog te laat en voelde zich ook niet fit in het begin. Gelukkig waren de altijd bereidwillige 13 – 1 spelers Jort en Sil weer mee en waren er genoeg spelers.
Terug naar de wedstrijd.

Zwaagwesteinde ging door en na tien minuten stond fc Harlingen al met 2 – 0 achter door wederom een mooie aanval. Fc Harlingen had eigenlijk niks te vertellen en de keeper had dan ook weinig te doen. Met name de snelle handige rechtsbuiten was een constante plaag voor de verdediging. Echter vlak voor rust kon fc Harlingen wat terugdoen door een goal van Luuk op aangeven van Sawwa.

Na de pauze gingen de aanwezige ouders er even voor staan want er leek toch nog wat te halen voor onze jongens. Echter kwamen we bedrogen uit want binnen vijf minuten scoorde Zwaagwesteinde twee keer en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Toch deed 15 – 1 weer snel wat terug via aanvoerder Allard 4 – 2. Hierna krijgt Luuk een mogelijkheid op de 4 – 3 maar hij komt niet tot scoren. De backs Edivan en Justin hadden een moeilijke ochtend en ook Jesper kwam moeilijk aan voetballen toe. Het was zodoende een moeilijke wedstrijd waarin Zwaagwesteinde uiteindelijk uitliep naar een terechte 6 – 2 score. Dat Luuk nog een penalty miste was louter belangrijk voor de statistiek.

Volgende week weer een nieuwe kans als St. Anna 15 -1 op bezoek komt op de Vierkantsdijk.

Sponsoren