Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Het was zaterdagmorgen weer bizar vroeg voor fc Harlingen JO14-1

28-11-2022

Om 7.15 uur in de auto, 7.30 uur verzamelen, 8.45 uur spelen in en tegen Workum JO14. Het was weer bizar vroeg maar gelukkig was het complex in Workum al open en was er al snel koffie! Na de warming-up en een laatste bespreking met trainers Wiepke en Nick floot de scheidsrechter om 8.45 voor de wedstrijd.

Het eerste kwartier waren de ploegen gelijkwaardig en werd er vooral gevoetbald op het middenveld. Na 15 minuten opende Matteo de score met een afstandsschot, 0-1. De jongens bleven aanvallen en bij de volgende aanval gaf Jesper de bal een enorme knal, maar helaas ging deze tegen de lat en volgde er een corner. Tijdens de corner werd Wouter hard onderuit gehaald, en een penalty volgt voor fc Harlingen. Jesper nam deze en knalde met een hard schot de 0-2 binnen! Workum gaf niet op en had een paar snelle spitsen. Tommy en Bryan konden veel aanvallen stoppen maar toch kwam een van de aanvallers tegenover Luuk te staan, 1-2. Aan het eind van de eerste helft werd Jinne onderuit gehaald, de tegenstander kreeg geel en moest de wedstrijd tijdelijk verlaten. Daar was Workum van onder de indruk en voor de rust maakte Jesper de 1-3 en Matteo de 1-4.

Workum had in de rust waarschijnlijk een hele goede pep talk gehad want binnen 1 minuut in de tweede helft maakten zij de 2-4. Thije werkte hard op het middenveld en kreeg de bal bij Mike, deze gaf een prachtige voorzet aan Wouter, die maakte de 2-5. In de volgende aanval hadden Bhody en Dani een mooie combinatie maar helaas kwam er geen goal uit. Mike kreeg nog een trap van een van de spelers van Workum. Rutger nam de vrije bal, passte deze naar Wouter, die wist de bal voor de goal te krijgen en Jens zette de eindstand op het bord 2-6.

Helaas waren we zaterdag niet geheel compleet: Daan had keelontsteking en Frederick had nog pijn in zijn rug. Beide jongens beterschap! Zaterdag heeft de JO14 vrij maar zaterdag 10 december moeten ze om 10.00 thuis voetballen in de derby tegen SC Franeker JO14-2, komen jullie de jongens aanmoedigen??

Sponsoren