Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Het Vierde stijgt boven zichzelf uit!

21-03-2022

Begin maart stond fc Harlingen 4 stijf onderaan. Koots en zijn manschappen maken een ware comeback en sommige geloven nog in een top 3. MKV werd twee weken geleden met 2 – 5 verslagen.

Vorige week speelden de havenstedelingen tegen het sterke Friesland 5! De nummer twee op dat moment en wij bungelden onderaan de ladder! Maar een uitzinnig menigte kon zien hoe de thuisclub de Leeuwarders alle hoeken van het veld liet zien. Mede door good oldie P. Beuker werden aanvallen ook echt dreigend! Wablief? Doelpunten werden bestempeld als wereldklasse! Frank Heeres legde de bal stijf in de bovenhoek en ook Sertima kon na onenigheid met de scheidsrechter, zelf even de trekker over halen. Mo en Lars konden allebei ook scoren.
Arbiter E. De Groot floot af bij een 4 – 2 eindstand.

Deze week stond de topper tegen de Easterlittens boys! De gele rode mannen stonden met 12 wedstrijden en 9 punten net een plekje onder de Harlingers die inmiddels ook 9 punten hadden verzameld maar twee wedstrijden minder hebben gespeeld. Dus ook vandaag weer belangrijk om punten te sprokkelen. Op een niet al te best veld en een strakke zuidoosten wind floot arbiter E. Hadzic stipt om half 11 voor begin wedstrijd.

De basis 11: P. Schadenberg, B. Kalkhuis, K. Bouma, M. van Wilsum, F. Poortvliet, A. Rotteveel, K. Settelaar, C. Faber, N. Laifa, M. Daher en K. van der Meer. De wissels: Bennie Zeilmaker, Frank Heeres, Kamil Szatraj, E. Van Sertima en nieuwkomer Jan Willem Bellaard.

Het was al even genoemd maar de wind speelde een belangrijke rol in de wedstrijd. De bezoekers hadden de wind in de rug en daar had de thuisclub heel veel moeite mee. Dus fc Harlingen in de aanval maar de finishing touch ontbrak deze hele middag! Karim met een huurcontract moest de man van de wedstrijd worden maar opgelegde kansen werden om zeep geholpen. Ook Daher was het gevoel tot scoren even helemaal kwijt. Ondanks dat de boys van Koots niet vroeg in de wedstrijd tot scoren kwamen bleven ze erin geloven! Nacim nam een vrije trap van pak ‘m beet 35 meter en haalde maar eens uit. De bal ging stuiterend over de grond door de benen van de doelman en daarmee opende fc Harlingen de score 0 – 1. Een slordig balverlies liet de thuisclub tot een aanval komen en doordat de organisatie even zoekende was kon de spits de bal afleggen en werd het gelijk 1 – 1. Moe gestreden Björn werd gewisseld en Koots koos voor de nieuwkomer! Jan Willem plukte voor de wissel nog even wat gras. Kuste het en mompelde wat binnensmonds met een kruisje geslagen ging hij zijn debuut maken in het vierde van fc Harlingen. Het schapekop liet een goede indruk achter!

De onkunde van de thuis club leverde fc Harlingen veel vrije trappen op. En de inmiddels ingevallen Evan nam deze beheerst. Richting de kruising plukte de show-keeper van Oosterlittens de bal eruit. Brian Bennie kreeg een rentree na zijn korte blessureleed. Sertima dook achter de verdediging met de bal en legde de bal panklaar voor Mohammed maar met te veel tijd werd de druk enorm en piste mo de bal naast het doel. De goed leidende Hadzic floot voor de rust. Met een 1 – 1 zochten de jongens de kleedkamer op.

In de tweede helft en met veel positie wijzigingen ging fc Harlingen voortvarend vol in de wind. Doordat fc Harlingen voetballend beter uit kwam bleef het aanvallend nog gevaarlijk maar keer op keer ging de bal er niet in. Veel kansen, door de wind, kwamen nu ook de Rood/Geel hemden voor het doel van Schadenberg. Maar op wat hoekschoppen en vrije trappen na werd het niet heel gevaarlijk. Fransie doet sien dingetje wel. En daarmee pakte hij veel ballen af.

Martin van Wilsum zocht vaak de vrije ruimte als voorstopper voorin. Maar de bal er krijgen was een hele opgave. Uiteindelijk schoof Sertima vooruit en Karim zakte daardoor terug. Deze zet zorgde voor de 1 – 2. Hij kwam langs zijn slapende verdediger op de achterlijn en met een hard schot als voorzet kon de verdediger van Oosterlittens niks anders dan de bal tegen hem aankrijgen en via de binnenkant van de paal kwam de bal achter de doellijn (ED). Karim ging toen toch maar weer vooruit en Evan kwam als laatste man te spelen. Een solide middenveld van Faber, Settelaar, Heeres en Rotteveel zorgde dat de spitsen vaak in stellingen werden gebracht. Oosterlittens kwam dichtbij een gelijkspel maar ook bij de thuisclub ontbreekt het aan scorend vermogen. Ondanks dat duels stevig waren was het vooral sportiviteit en ook mede doordat de scheidsrechter er bovenop zat was het een leuke wedstrijd. In de slotfase kwam dan na alle kansen van Mo en Karim een doelpunt. Karim kwam langszij en schoot hoe dan ook anders op de doelman! De bal kwam terug en vond de meelopende Mo. Mo plaatste de bal beheerst en de eindscore kwam op 1 – 3. fc Harlingen nu op twaalf punten!!! Hoe ist mogelijk gek!!

Een grote dank gaat uit naar de thuisclub, de scheidsrechter van dienst Hadzic en de assistent-scheidsrechters waarvan akte A. Tichelaar die alles maar dan ook alles eerlijk en goed ziet!

De transfermarkt is al een tijdje gesloten maar via de Indische Keuken kon Ronald “Koots” Brandes toch zaken doen met Kerst Heida en werd schapenkop J.W. Bellaard zonder club voor een prikkie gehaald! Heineken 0.0 voor deze gozer maar we gaan volle bak genieten van zijn spel!

Volgende week tegen hekkensluiter Irnsum 2! Best gek want 3 weken geleden stonden wij nog onderaan!

En remember No Koots No Party!!!

Sponsoren