Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Het verlossende appke

18-01-2020

Ut is nu saturdagmiddag 13:33 uur en ik krij net un verlossend appke van Klaas Bouma.

We hewwe dur 13!, dus de wedstried tussen vv Gersloot 1 en fc Harlingen 4 gaat deur!
Uuteraard is dit onder voorbehoud, maar zoals ut dur nu voorstaat hewwe we 13 man..
Un pot in de reserve 6e klas, maar ik zal mij minutieus gaan voorbereiden.

Disse voorbereiding is un paar weken leden al begonnen. De laatste training voor de winterstop onder leiding van Niels Outhuyse en na de winterstop onder leiding van Henk Andy. Hiertussen hef ik 5 weken an ut wandelen weest met un app oppe telefoon die angaf dat ik 8500 stappen moesten sette op un dag.
Dat is mie tot nu toe redelijk lukt.

Voor iemand die 13 jaar niets deen het, is 2 trainingen miskien wat weinig, maar ut is net genoeg om te weten hoe je ut beste heel kanne blieve en(!) 2 trainingen is te weinig om echt geblesseerd te raken deur overbelasting!

Voor diegene die dit leest, zal ut waarskienlijk raar overkomme, maar ik kiek dur echt naar uut om morgenochtend de voetbalskoenen weer an te trekken. Dat biesondere gevoel van dat bakje koffie inne kantine voorafgaand an de wedstried, de geur van ut gras, ut getik van noppen oppe stienen vloer, de humor van 13 kerels inne kleedkamer, ut warmlopen op un nat veld, Midalgan oppe benen, vaseline oppe kop… Dat hef ik allemaal mist de afgelopen jaren…

En na de wedstried teugen mekaar zegge hoe goed we waren at we wonnen hewwe en wat voor un lul van un skeids we hadden at we hewwe verloren! Ik bin benieuwd of disse emoties op en om ut veld nog steeds ut zelfde binne as 13 jaar leden? Ik hoop ut wel…
Oek bin ik benieuwd hoe ut er an toegaat inne kleedkamer ast d’r 13 jaar niet meer bist weest…. We salle ut sien!

De laatste keer dat ik dat allemaal hef metmaakt, is nu ruum 13 jaar leden. Destieds was dat met ut eerste van
vv Harlingen 1 teugen RES 1 uut Bolsward. Hielke Jager was toen trouwens trainer bij RES. Na disse wedstried hef ik nooit meer met daan in un officiële wedstried van de KNVB.

Jumme salle ut vast nuver viene en ik geef jum nog geliek oek, maar ik bin zenuwachtiger dan dat ik vroeger ooit bin weest voor un wedstried! Je vrage je af of je wel heel blieve..? Staan ik morgen niet voor joker? Wat mut ik oek alweer allemaal metnimme in de tas? Kan ik nog wat metkomme op ut veld en niet onbelangrijk… Kan ik nog wel metkomme onder de douche?  Je binne daarover toch wat onzeker…

Maar bovenal kiek ik er ontzettend naar uut! Sundagmorgen 10:00 uur reserve 6e klas, Gersloot 1 – Harlingen 4.
Voor iedere deelnimmer morgen un niemendalletje, voor mij is ut echter un echte topwedstried!  Nu ut bijna su ver is, realiseer ik mieself dat ik dur erg naar uut kiek en dat ik ut allemaal erg mist hef!

Ik zal vanavond dan oek voor de sekerhied alvast mien tas inpakken en vroeg op bed. At ik morgenvroeg mien spullen nog mut pakke, dan vergeet ik inne haast en van de zenuwen vast van alles. Nu maar hopen dat er vannacht niemand afvalt bij ons en dat ut vv Gersloot oek lukt om 11 man oppe been te krijen! Straks wurdt ut alsnog aflast, daar mut je toch niet an dinke!

Mocht ut allemaal deurgaan dan zal ik jum oppe hoogte houden…

Peter Beuker

Sponsoren