Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Het verlossende apke; het vervolg!

27-01-2020

Het verlossende apke; het vervolg

Anderhalve week leden hef ik skreven dat ik un nuver gevoel van spanning in mien lief had. Ik suu voor ut eerst sinds 13 jaar weer us mien voetbalskoenen an doen voor un wedstried!

Die “spanning” het nog wel even anhouden, want ut veld van de kleinste vereniging van Nederland had de regenval niet overleefd… Ut ging dan oek niet deur vorige week…Su euforisch at ik was dur ut berichtje van Klaas Bouma vorige week, su teleurstelt was ik toen de plaatselijke consul van Gersloot de wedstried eruit gooide.

Even, heel even hef ik op ut punt staan om selluf even verhaal te halen aldaar, maar krekt op tiid kwam ik weer bij mien positieven…Ik probeerde van de teleurstelling iets positiefs te maken. Su had ik tenslotte nog un week extra om nog fitter te wudden dan dat ik al was…

Nog 1x trainen, nog 1 of twee keer un pastaatje eten. Nog 7x 8500 stappen zetten oppe StepsApp… Miskien is ut wel veul beter voor mij.Nicator 4 mag wel oppassen, want ik kom dur an!

De rest van de week liep verder voorspoedig… Iedere avond was ut lekker droog, dus 8500 stappen was un makkie. Echter de donderdag training ging niet deur. Teveul spelers hadden piene. Ut 3e speulde de dag eerder un slijtageslag teugen LAC Frisia 3.  Su hewwe zegeviert met 5-4, echter de schade was te groot om donderdag nogmaals Acte de Présence te geven…

Dan ut weekend van de waarheid zelf….Zaterdagavond de tas inpakken en natuurlijk vroeg op bed. Sundagochtend 09:45 uur verzamelen oppe Vierkantsdijk… Ut leek geliek of ut geen 13 jaar leden was dat ik voor ut laatst had speult, maar pas een week leden! Achterin bij mij inne auto zat namelijk Age “Nees” Tichelaar… Age zat vroeger oek al bij mie inne auto naar uitwedstrijden dus ut leek wel of de tiid stil had staan, dr was niks veranderd…Naast mie inne auto zat de coach Ronald “Koots” Brandes… en ik mut zegge, hij had sien zaakjes goed voor elkaar!

We waren alleen Mo vergeten bij vertrek, maar Mo belde selluf met Ronald om te zeggen dat ie wel rechtstreeks suu komme. Maar coach Ronald kon um slecht verstaan en wuu um terugbellen. De telefoon stond namelijk vol met Mo’s en hij wist niet welke hij terug moest bellen… Gelukkig kwam Mo uiteindelijk zelf bij Nicator.

Ik mocht van de coach de 2e helft uut mien trainingspak en voetballen. Ik stond samen met de dirigent Mark Hellfrich centraal achterin… De wedstried zelf hewwe we met 3-0 verloren en alle goals werden maakt toen ik met deed, dus dat seit waarskienlijk genoeg… Ik mut zegge dat mij dat niet su veul uutmaakte. Ik hef weer metdaan en ut voetballen zelf was net su leuk as de voorpret die ik had hef…Lekker voetballen, Midelgan oppe rug en benen en vaseline oppe kop! Heerlijk. En onder de douche kon ik oek nog met komme!

Volgens mien seuns Mart en Koen viel ut hun niet teugen en mien vader was su trots as un hond met 7 lullen, maar mien vader is miskien niet helemaal objectief…

Volgende week vv Gersloot 1, dit keer tuus! Ik hef mie al weer anmelden bij de coach!

Sponsoren