Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Het succes van de jeugdcommissie fc Harlingen

28-02-2023

Maandelijks komt de Jeugdcommissie van fc Harlingen bijéén en bespreken ze het reilen en zeilen binnen de jeugdafdeling. Een zeer belangrijke taak mét veel resultaat!

‘Het succes van de jeugdcommissie fc Harlingen’

De jeugdcommissie bij fc Harlingen stelt zich als doel om een positieve omgeving te creëren waarbinnen de jeugd zich optimaal kan ontwikkelen. Er wordt besproken hoe het gaat in de teams, wat gaat er goed en wat kan er beter. De jeugdcommissie heeft als uitgangspunt om ervoor te zorgen dat zowel de jongste als de oudste categorieën binnen de jeugdafdeling zo goed mogelijk worden begeleid. Namens het bestuur van fc Harlingen is Freerk Attema de verbindende schakel tussen het hoofdbestuur en de jeugdcommissie. Vast aanspreekpunt voor iedereen binnen de vereniging m.b.t. leeftijdscategorieën JO7 t/m JO15 zijn Catrinus Bouwhuis en Dirk Hiemstra. Voor de JO17 en JO19 zijn Bote Teerling en Remko Zandberg het vaste aanspreekpunt. Klaas Bouma zorgt voor het technische gedeelte en vast aanspreekpunt binnen de meisjes- en vrouwenafdeling is Ingrid Hoekstra. Vaste keepertrainer is Klaas Schoot. Verder bestaat de jeugdcommissie uit Sasa Deredic, Evan van Sertima, Mark Koornstra, Wiepke Zondervan en Audrey Hiemstra.

De jeugdcommissie heeft in korte tijd al veel bereikt. Zo hebben de jeugdtrainers allemaal een diploma ‘KNVB Juniorentrainer’ op zak en zijn ze officieel bevoegd om de jeugd van Onder 8 t/m Onder 19 te trainen. Er is een nieuw hoofd opleiding gevonden. Voor de nieuwe leden is er het informatieboekje én het bekende jeugdtoernooi zal op 18 mei de boeken ingaan als het Jan Helvrich Jeugdtoernooi. Het jeugdbestuur heeft voor de komende periode een paar speerpunten, te weten:

  • Planning en communicatie rondom de indeling nieuwe seizoen
  • Overlegstructuur met leiders en trainers
  • Doorstroommogelijkheden
  • G-Sport in beweging
  • Jan Helvrich Toernooi

Ons motto: zorgen dat alles goed geregeld is en kleur geven aan de vereniging, want ieder lid telt.”
Het jeugdbestuur is bereikbaar via: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl

Sponsoren