Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Het briefje van Marleen!

05-04-2022

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week, mochten onze meiden van MO15-1 vandaag aantreden tegen Blauw Wit. En aan de stand op de ranglijst te zien kon dit wel eens een spannende wedstrijd worden. Trainsters Marleen en Julia konden helaas niet aanwezig zijn, maar de opstelling van vorige week werd uit de kast getrokken. Op het briefje van Martleen stond ook nog wie de corners moesten nemen én een eventuele penalty. Zo was de voorbespreking voor leider/coach Mark een makkie. Waar we normaal in een 4-3-3 formatie spelen, was er nu voor een 4-4-2 opstelling gekozen. Dat was een verassing voor de meiden en even schakelen, maar eigenlijk verandert er alleen voor de spitsen en de aanvallende middenvelder wat. Mila speelde in de Berghuis rol die Louis van Gaal bij het Nederlands elftal had bedacht. Je zou zeggen dat Marleen dat goed had afgekeken, maar zoals gezegd was onze opstelling al bekend voor de interland. Als Louietje nog meer tips nodig heeft kan hij altijd bellen natuurlijk 😉

We begonnen met in de goal, de terug gekeerde Kim. Na een jaar afwezigheid staat ze weer onder de voor haar vertrouwde lat. En wat zijn we blij met haar, en Karlijn nog net een beetje blijer. De verdediging bestond weer uit dezelfde 4 meiden, Lenthe, Denise, Yalenka en Natalia. Middenvelder Roos op links en Karlijn op rechts, Tara met de punt naar achter en Mila zoals gezegd in een vrije rol. Spitsen van vandaag waren Jaylin en Tiffany.

We begonnen goed aan de wedstrijd, de nieuwe opstelling werkte goed en Blauw Wit kwam niet op onze helft. Fc Harlingen had veel de bal, en leverde op enkele corners na niet echt veel kansen op. In een spaarzame uitbraak van Blauw Wit lag de bal opeens achter Kim in de goal, een als voorzet bedoelde bal viel via de lat en de paal in t netje. Niet veel later kwamen we weer op gelijke hoogte door een benutte penalty. Na een handsbal kon scheidrechter Wanner Los niets anders doen dan de penalty toe te wijzen. Op het briefje van Marleen stond dat Tara de bal mocht nemen en dat deed ze keurig 1-1. We konden helaas niet lang genieten van de gelijkmaker, door slecht uitverdedigen kreeg Blauw Wit de 1-2 op een presenteerblaadje. Vanaf de aftrap kwam fc Harlingen weer onder druk te staan. Nu werd de bal wel uitstekend weg gewerkt vanuit onze 16 meter, door Yalenka. Met een ferme peer naar voren werd Jaylin in stelling gebracht. En die begon me daar aan een solo, vanaf eigen helft langs drie tegenstanders, plus de keeper 2-2!

Marije was intussen al ingevallen voor Karlijn, die logischer wijs even moest wennen aan de vele meters die ze meer moest afleggen dan als keeper. En ook Rihannon kon veel minuten maken in de spits, maar ook op het middenveld kan ze prima uit de voeten. Britt viel de eerste helft wat ongelukkig in, niet door haar spel, maar door een bal in haar gezicht. Leidster Linda kon haar gelukkig snel weer speel klaar krijgen.

De tweede helft begonnen we, zoals wel vaker, slap en ongeconcentreerd. Alsof de wedstrijd al gespeeld was en we ons eerste punt in de competitie al binnen hadden. Dat dit niet het geval was werd snel duidelijk door een 3e doelpunt van Blauw Wit, 2-3. Weer op achterstand, weer virtueel op 0 punten. Dat fc Harlingen MO15-1 over doorzettingsvermogen bezit hebben we in eerdere wedstrijden al gezien en gelukkig vandaag ook! Er werd gestreden voor elke bal en elke meter. Vanaf het middenveld begon Jaylin aan een actie en kon Mila vrijspelen, zij bereikte Tiffany die hard met haar linkerbeen op goal schoot. De keeper kon de bal keren, maar de goed meegelopen Marije kon de verdiende gelijkmaker noteren 3-3. Wat een opluchting en blijdschap bij de meiden en supporters.

De laatste ​ minuten waren nog even billenknijpen, maar door de goede inzet van de meiden werd ons eerste punt over de streep getrokken. Na afloop werd een klein feestje gevierd op het veld en in de kantine. Snel op naar volgende week en dan 3 punten? We gaan het zien, graag tot zaterdag!

Sponsoren