Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Hendrik Sijtsma tussen de voetballers in plaats van de schapen

21-03-2019

Hendrik Sijtsma tussen de voetballers in plaats van de schapen
Ondanks de drukte op zijn boerderij, het is immers lammerentijd, zag fractievoorzitter van het CDA Hendrik Sijtsma en achtste op de lijst van het Waterschap, kans om zich zaterdag maatschappelijk in te zetten in het kader van de landelijke actie NL Doet. De weergoden waren hem en de sportieve jongelui niet gunstig gezind.

Desondanks was Hendrik ’s morgens om kwart voor negen op het sportpark van fc Harlingen present om als scheidsrechter de jongste jeugd bij fc Harlingen te gaan fluiten.

Het werd meteen een derby tussen Harlingen en Franeker en de eerste keer dat de goedlachse veeboer tussen de beruchte lijnen kwam. Met de fluit in de mond betrad hij het kunstveld van de Harlinger voetbalvereniging. Vele hadden gehoopt dat de Harlinger politicus in volledig scheidsrechter tenue en in korte broek zou verschijnen, maar een trainingspak vond hij meer dan voldoende. Hendrik deed het lang niet slecht, hij straalde blijkbaar autoriteit uit. Geen wanklank tussen de spelertjes van beide teams te bespeuren. Ondanks de overwinning van Franeker bleef het een sportieve wedstrijd. Commentaar van Hendrik: “Geweldig om dit te doen. ’t Slechte weer kon mij niks skele, wij binne buutenmeesen”. Zien wij Hendrik dan nog terug op de groene mat? Lachend: “Nou dat kan ik niet belove, maar zeg nooit nooit.”

Scheidsrechter Hendrik Sijtsma omringd door de Harlinger en Franeker voetballers.

Sponsoren