Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Harde werken wordt niet beloond bij JO11-1

22-10-2018

Afgelopen zaterdag mocht fc Harlingen JO11-1 het opnemen tegen FVC JO11-1. De ploeg uit Leeuwarden is overgezet en dus nieuw in onze competitie. Alles op nul en dus een vrij onbekend team voor fc Harlingen. Niet wetende wat ze konden verwachten reisden vele supporters met de spelers mee naar de Ublingaplantage in Leeuwarden waar de wedstrijd om 10.30 uur begon. De geblesseerde Wesley was ook mee om de jongens samen met leider Jori en trainer Remko te coachen.

Na de aftrap zijn de eerste 5 min duidelijk voor FVC en moet keeper Lars al snel in actie komen. Ietwat paniekerig voetbal ontstaat voor de goal van Lars maar hij houdt het hoofd koel. Na een verre uittrap van Lars gaat fc Harlingen wat meer druk zetten. Maar dan komt fc Harlingen toch weer in de problemen door een snelle counter van FVC en de bal gaat via de paal achter Lars het doel in. 1-0. Ondanks deze achterstand zijn de teams flink aan mekaar gewaagd en gaat het snelle spel alle kanten op. Ook fc Harlingen krijgt 2 mooie kansen maar de (grote) keeper van FVC houdt zijn doel schoon. Aan de andere kant vist Lars ook menig balletje uit de lucht.
Na de time out krijgt Jesse een flinke kans maar de bal gaat helaas over. Wanneer hij een minuut later wederom de bal krijgt verzilvert hij deze keer wel zijn kans en scoort de gelijkmaker! Maar fc Harlingen is er nog lang niet want ze krijgen nog een paar spannende situaties voor het doel waarbij Lars de redder in nood is. Mede door de verre uittrappen van Lars komt de bal over het middenveld heen en komt fc Harlingen erdoor. Daniël krijgt een enorme kans door een foute terugspeelbal van FVC maar het lukt hem net niet te scoren. En dan komt FVC er even later weer aan en schiet hard de 2-1 binnen. Luuk werkt zich een slag in de rondte op het middenveld en weet de bal op te pikken. Hij passt op Daniël en door toedoen van FVC volgt er een corner. Luuk neemt de corner maar Milan wordt flink onderuitgehaald en krijgt een vrije trap. Een knoerthard schot volgt door Milan en de keeper van FVC moet zich helemaal uit strekken en zo kan hij nog maar net de bal uit de linkerbovenhoek tikken.

Na de rust begint fc Harlingen zeer goed maar krijgt de pech de overhand. Door het verkeerd raken van de bal van Mente is het een goal voor FVC. 3-1. Wanneer de corner voor FVC er ook nog in gaat en de 4-1 op het scorebord komt te staan lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn. Maar de jongens uit Harlingen geven niet op. Ze krijgen een corner en Wessel schiet de bal naar de eerste paal waar Luuk staat. Hij springt omhoog en kopt hem er geweldig in. 4-2! Toch kunnen we wel zeggen dat het de wedstrijd van de keeper was. Alhoewel Chris er ook 2 maal voor gezorgd heeft dat de bal niet in het net belandde. In de eerste helft haalde hij al 1 van de lijn en ook nu schiet Chris de bal van de lijn af het doel uit. Als laatste krijgt Gijs de bal op zijn voet door een goede pass van Viggo, Gijs schiet op goal maar de bal gaat er net overheen. FVC scoort de 5-2 en dan is het einde wedstrijd.

Een wedstrijd waarbij alle jongens erg hard gewerkt hebben. Een wedstrijd welke een stuk beter was als die van vorige week. Ze hebben op bepaalde punten veel meer druk weten te zetten, maar die afgaande ballen hè? (hoorde de verslaggever van de leider ;-)) Daar moeten de jongens nog even iets sneller op reageren. Komende week maar even goed trainen.

Sponsoren