Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Grote selectie MO13 reisden af naar Sexbierum

13-10-2018

Gisteravond speelden de meiden van MO13 een uitwedstrijd in het nabijgelegen Sexbierum. Deze wedstrijd stond eigenlijk ingepland voor december, maar de leiding verwacht een barre winter. Dus dan maar op de prachtige avond van 12 oktober.

Het was nog een flinke klus om iedereen in een auto te krijgen vanwege de grote selectie. Onze vlagger Marco had de fiets al mee maar ook hij werd toch nog in een auto gepropt. Nog altijd is het de week van de scheidsrechter, en dus lagen er ook dit keer bloemen in de kofferbak. De wedstrijd begon om 19 uur.

De eerste 10 minuten bleek al wel dat AVC toch iets beter was en de betere kansen kreeg. Zo werd het dan ook 1-0. Af en toe prikten de meiden van fc Harlingen er even doorheen maar echt gevaarlijk werd het niet. Voor rust werd het vanuit een indraaiende corner 2-0.

In de rust werd het weinige publiek dat niet naar de kantine vertrok, vermaakt door een flinke groep jeugd. Deze maakten veel lawaai op het veld en staken vuurwerk af. Daarnaast liep de halve vereniging met een plaatjesboek van COOP. In Harlingen liggen die boeken allang ergens op zolder onder een dikke laag stof, maar in Sexbierum is dit het helemaal op dit moment. Op het moment dat hun toe zijn aan slippers en brood bakken met een eigen foto zijn wij allang weer toe aan iets nieuws.

In de 2e helft was het opeens heel druk langs de kant. Het leek wel of heel Sexbierum naar het sportcomplex was gekomen. De meiden waren hiervan niet onder de indruk en bleven vechten voor elke meter, want opgeven doen onze meiden niet. Sophia gaat iedere week harder lopen, Svenya blijkt ook te kunnen verdedigen en Jutta ruimde ook vandaag weer heel wat op achterin. 2x Ging het toch nog mis en zo eindigde de wedstrijd in een 4-0 nederlaag.

Na afloop overhandigden onze meiden een flink bos bloemen aan de scheidsrechter.

AVC, altijd een leuke ploeg om tegen te spelen, maar ze hebben nu vaak genoeg gewonnen. De volgende keer gaan die punten mee terug naar Harlingen. En mocht dat dan niet passen in te kleine en te weinig auto’s dan moet misschien tóch de vlagger op de fiets…. Maar goed dat zien we later, nu op naar de volgende wedstrijd.
Die wordt gespeeld op zaterdag 20 oktober, dan spelen de meiden in de 2e ronde van de beker thuis tegen Geel-wit.
Voor degene die het nog niet weten, deze meiden komen van Ameland en dat vindt Anouk vast heel leuk.
Waarom?… Kom gewoon kijken, dan kunnen jullie het haar zelf vragen.

Sponsoren