Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Gouden schoen uitgereikt bij fc Harlingen VR1

01-06-2022

Afgelopen zaterdag speelden onze dames van fc Harlingen VR1 alweer hun laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Scharnegoutum ’70 VR1. Omdat er wat blessures waren kregen we deze keer hulp van Meike, Agaath en Mirte van de MO17. Langs de kant stonden weer aardig wat supporters om ons aan te moedigen en we waren dan ook vastbesloten om de 3 punten in Harlingen te houden. Maar het ging niet zo makkelijk als we gehoopt hadden.

Scharnegoutum bood goed weerstand en kwam dan ook een aantal keer gevaarlijk bij onze goal. Gelukkig was ook vandaag onze achterhoede weer scherp en vooral onze keeper Arwen was op dreef. In de 16e minuut kreeg Gwen de bal op de rand van de 16. Ze twijfelde niet en schoot beheerst haar eerste goal van het seizoen binnen. Het spel golfde op en neer, maar van echt goed voetbal was niet echt sprake. Af en toe kwamen onze dames gevaarlijk bij hun goal, maar ook hun keeper was vandaag bij de les. Toch gingen we verdiend de box in toen scheidsrechter Wiepke voor de rust floot.

De 2e helft begonnen we meer druk te zetten, maar de bal wilde er maar niet in. Gelukkig hadden we Arwen op de goal want die moest een aantal keer belangrijke reddingen verrichten zodat we de voorsprong vast konden houden. In de 80e minuut maakte Meike de 2-0 en even later maakte de jarige Demi de 3-0. Zo werd de wedstrijd toch nog redelijk makkelijk beslist in ons voordeel.

Het seizoen is nu ten einde gekomen. Onze doelstelling om de top 3 te halen is gehaald, dus daar zijn we dan ook super trots op. Met 63 goals voor en 24 tegen hebben we ook de beste verdediging van de competitie. Ashley is topscorer geworden met 12 goals en kreeg daarom net als Nicky, omdat die geen minuut heeft gemist deze competitie een gouden schoen uitgereikt.

Als staf willen wij onze dames bedanken voor hun inzet om dit allemaal te bereiken. Natuurlijk ook de scheidsrechters Daisy, Anne, Wiepke en Pirez. Al onze grensrechters, en onze trouwe supporters die zowel uit en thuis er altijd weer waren voor de steun. En niet te vergeten onze fantastische sponsoren Riekele en Justin de Jong.
We sluiten af met nog een paar trainingen tot aan het familie weekend, en hopelijk zien we iedereen weer terug in het nieuwe seizoen.

Sponsoren