Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Goede oefening fc Harlingen 1

14-01-2020

Goede oefening fc Harlingen 1
Eind januari start de tweede competitiehelft en ter voorbereiding hierop speelde fc Harlingen 1 afgelopen zondag een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Steenwijkerwold.

Bij fc Harlingen stond Pieter Wesseloo onder de lat en er werd in het veld gestart met: Mateusz IJpe, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Frank Claasz Coockson, Bas Helfferich, Sjouke Bootsma, Imro Schouwenaar, Jesse Mulder, Martin van Andel en Remko Zandberg.

In het eerste deel van een gelijkwaardige eerste helft kreeg fc Harlingen twee mooie kansen, maar werd het net niet gevonden. Steenwijkerwold werd het tweede gedeelte wat sterker, maar ook zij wisten het doel niet te vinden, waardoor er met de beginstand werd gepauzeerd.

Bij de start van de tweede helft werden Bas Helfferich en Martin van Andel vervangen door Youri Bouma en Karim v/d Meer. Beide A-junioren, maar nu dus mee met het vlaggenschip. Na een minuut of tien kreeg Steenwijkerwold een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Deze werd richting de tweede paal geslingerd en doeltreffend ingekopt: 1-0. Het duurde even voordat fc Harlingen scoorde, maar met nog een kwartier op de klok werd Frank Claasz Coockson diep gestuurd. Hij gaf de bal voor en kreeg hulp van zijn tegenstander die de bal in eigen doel werkte: 1-1. De thuisploeg zette aan en stond een paar minuten later op 3-1. Ondanks dat Sjouke Bootsma vijf minuten later nog de aansluitingstreffer wist te maken, won de thuisploeg uiteindelijk met 4-2.

Zondag speelt fc Harlingen opnieuw vriendschappelijk. Dan spelen ze op eigen veld een oefenwedstrijd tegen Oosterlittens. Dat duel begint zondag om 14.00 uur.

Sponsoren