Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Goed spel wordt helaas niet beloond

01-10-2018

Met veel ambitie begint fc Harlingen JO11-2 aan de wedstrijd tegen AVC JO11-1 en richt zich vol op de aanval om het eerste doelpunt te scoren. De druk werd door onze jongens alsmaar opgevoerd, waardoor de bal gedurende 10 minuten op de helft van AVC bleef circuleren.

Er kwamen twee grote kansen voor fc Harlingen, maar helaas was het lot ons niet gunstig gezind. Sven schoot de bal eerst op het doel, maar helaas raakte zijn inzet de paal. Moumen schoot ook met volle overtuiging, maar de keeper wist de bal te pareren. Via een counter wist AVC zowaar gevaarlijk te worden en uit het niets wisten zij de 1-0 te maken. Mike, Wesley, Tijmen, Sven en Moumen bleven druk zetten op de tegenpartij, waarbij Eelco, Nick en Kordian goed bleven verdedigen. Een mooi gecombineerde aanval belande bij Mike, maar helaas trof zijn poging de paal. Door een snelle counter van AVC en onoplettendheid van onze verdedigers kon AVC voor de tweede keer scoren. Hierdoor was de ruststand 2-0 en tijd voor limonade.

In de tweede helft heeft Julian plaatsgemaakt voor Kordian in het doel. De mannen hebben veel zin om de stand te verbeteren en met volle goede moed en energie werd de druk maar weer eens opgevoerd. AVC werd compleet omsingeld en werd gedwongen om op hun eigen helft te spelen. Daardoor werd het erg rommeling bij AVC en uit een scrimmage werd een eigen doelpunt gemaakt. De stand was hierdoor 1-2. fc Harlingen bleef komen en wederom werd het aluminium geraakt en ditmaal door een knappe actie van Julian. De jongens speelden op alles of niets en hierdoor werd het achterin erg kwetsbaar. Kordian kon de bal helaas niet goed wegkrijgen en de alerte spits van AVC kon hiervan profiteren. Het geluk zat de jongens niet mee in deze wedstrijd. Helaas eindigde de wedstrijd in 1-3. Al met al een leuke wedstrijd met enorm veel spanning en goed combinatie voetbal.

Sponsoren