Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Goed spel en strijd bij JO10-1

17-02-2019

Goed spel en strijd bij JO10-1

Op deze mooie zonnige voetbaldag in de vakantie mocht JO-10 weer een heerlijk potje voetballen. Omdat het vakantie was waren er drie sterspelers afwezig Roos, Thije en onze keepster Karlijn. Maar gelukkig hebben we een reservekeeper Luuk. Jesper Teerling kon meedoen waardoor we wel een wissel hadden.

Meteen van de aftrap van de wedstrijd zag je al dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Er werd heerlijk samen gepeeld en er was strijd om de bal. GAVC kreeg een mooie kans en kwam met 0-1 voor. De kansen bleven over en weer gaan en onze gouden wissel van vandaag Jesper scoorde de gelijkmaker 1-1.
GAVC ging iets beter voetballen en ondanks het goede werk achterin van Jens en Jinne kwamen we op 1-2 achter. Het zat even niet mee en er werd even vergeten om samen ook te verdedigen. GAVC scoorde alweer terwijl de kansen voor fc Harlingen waren 1-3. Door een goede onderschepping van Frederick kwam het middenveld weer in balbezit en door goed overspel kwam Jesper vrij voor de goal en schoot op doel. De keeper hield de bal tegen met de borst en de bal kwam terug voor de voet van Daan en hij scoorde 2-3. De spanning in de wedstrijd die er al was werd nog spannender. Het geloof was er wel en de strijd ook en net voor de Limonade scoorde Jesper de 3-3.

De tweede helft werd fc Harlingen sterker en gingen steeds beter samen spelen. Iedereen staat eens wissel dus de taken moeten ook over worden genomen en dat leert men ook steeds beter. fc Harlingen zet druk naar voren met Kaydin, Daan, Frederick en Jesper. Hierdoor kreeg fc Harlingen balbezit wat tot een schot van Kaydin kwam en het net bolde. Stand 4-3.
Toch kreeg GAVC nog genoeg kansen maar het goede keeperswerk van Luuk en het harde werken van Jens zorgde voor een mooie counter van de Harlingers. Jens scoorde de 5-3 en werd daardoor beloont voor het harde werken en het enorme doorzettingsvermogen. De wedstrijd met nog een paar minuten te gaan leek te zijn gespeeld maar GAVC kwam terug tot 5-4 en hierdoor was het toch nog even billen knijpen. Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter Jessica Koster de wedstrijd ten einde waardoor de eerste gewonnen wedstrijd een feit is.

Foto’s van de wedstrijd zie je hier

Wat was het weer een genot om naar te kijken. 9 Maart is de eerst volgende wedstrijd tegen SC Franeker. Een wedstrijd die volgens veel Harlinger harten niet verloren mag worden. Maar als het team met het plezier wat ze hebben zo blijft voetballen staan ze al met 0-1 voor.
Ga zo door jongens en meisjes!!!!!

Sponsoren