Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Gelijkspel met blijven strijden en samenspel bij fc Harlingen JO10-1

19-11-2019

Gelijkspel met blijven strijden en samenspel bij fc Harlingen JO10-1

Gehuld in thermokleding werd er afgelopen zaterdag om 9.00 uur door onze jongens van JO10-1 afgetrapt in Sexbierum tegen AVC JO10-1.

Matteo komt direct in actie en speelt de bal mooi over naar Thije. Maar Thije is nog niet helemaal opgewarmd en mist en de tegenpartij heeft de bal. Als ze dan een corner nemen is het binnen een paar minuten 1-0.
Thije, nu al warmer, revangeert en neemt uit vanaf de zijlijn en de bal gaat zo recht de goal in. 1-1 en de game is on!

Matteo red zijn team van 2-1 als ze op ons doel schieten en terwijl hij hiervan bijkomt speelt Daan de bal naar Thije. Deze heeft echter teveel vaart en is voor Thije niet haalbaar. Kort daarna neemt Frederick een corner en gaat AVC goed de mist in en schiet in eigen doel. 1-2 voor ons.

Matteo passt de bal in de richting van Thije maar als deze hem laat gaan rolt hij zo het doel in, goed gezien! Bij deze 1-3 gaan de Sexbierummer koppies steeds meer hangen en in een mum van tijd weten ze Daan te tackelen die verkrampt van de pijn. De grond bleek weliswaar veel te koud dus hup, overeind en door.
fc Harlingen is even uit zijn concentratie en daar is Sexbierum met een mooi schot op doel. Via de binnenkant van de paal rolt de bal achter onze keeper Rutger en is het zomaar 2-3.

Denise is strijdvaardig en kijkt goed waar haar mannetjes staan als ze de bal overspeelt. Daan tikt de bal via een sliding naar Anne Jeppe en nu ze toch op dreef zijn maakt hij hier een kopbal van. Deze gaat helaas uit maar het laat zien dat ze van alle markten thuis zijn. Senna neemt de bal aan, weet hem binnen het team te houden en speelt hem rustig en geconcentreerd naar Matteo. Zijn laatste poging om te scoren mislukt helaas en dan is er rust.

AVC komt na de rust terug, is beter in vorm dan fc Harlingen en maken het ons niet makkelijk. Viermaal achter elkaar schieten ze op doel en uiteindelijk wordt het beloond met een goal. Het blijft echter niet lang 3-3 want ze knallen meteen de 4e erin. Zodra Daan de bal heeft zet hij zijn zinnen op gelijkspel maar helaas komt de bal recht voor de voeten van de tegenstander en daar profiteren ze meteen van. 5-3.

Matteo neemt een corner maar deze krijgt zo’n vaart mee dat hij eigenlijk kansloos is. AVC gaat lekker en maakt er 6-3 van. Kom op fc Harlingen!!  Yes, daar is Matteo in actie en scoort een 4e doelpunt! Dan wordt het een wellus nietus spelletje want zodra AVC 7-4 maakt, maakt Matteo er 7-5 van. En als dan de bal per ongeluk voor de rechtervoet van Daan belandt aarzelt hij niet en trapt hij de bal naar een 7-6

AVC laat zich de winst niet afpakken en ondanks dat Anne Jeppe in eerste instantie de bal tegenhoudt scoren ze toch weer. En na de 9e goal houdt Frederick het keepen voor gezien vanwege pijn en is Rutger net als tijdens de eerste helft weer onze doelman. Denise weet de bal zo te spelen dat Thije hem maar een klein tikje hoeft te geven en dankzij dit mooie samenspel wordt het 9-7.

Matteo en Anne Jeppe proberen dit kunstje na te doen en ja hoor, die 8e rammen ze er zo in!  Het is echter nog niet genoeg en vlak voor het einde maakt Matteo het spel af met een zelfverzekerde bal, midden in het net, daar waar die hoort.

Ze hebben hard gestreden voor dit gelijkspel, mooi samen gespeeld en die thermokleding? Die is inmiddels overbodig!

Sponsoren