Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Geflatteerde nederlaag fc Harlingen JO15 – 1

14-04-2019

Geflatteerde nederlaag fc Harlingen JO15 – 1
Fc Harlingen JO15-1 reisde afgelopen zaterdag af naar Deinum om daar de strijd aan te binden met de JO15-1 van de plaatselijke sc. De straffe wind stond zijwaarts over het veld op een koude zaterdag met enkele lichte sneeuwbuitjes.

De fc startte in de volgende opstelling. Keeper Keaton in de verdediging Justin, Niels, Edivan en Beau. Op het middenveld Thijmen, Jesper, Ronin, Lahcen en Allard en als spits Luuk. Mika en Sawwa begonnen op de bank.

De wedstrijd begon goed voor JO15-1 met na een minuut of vijf de eerste mogelijkheid. Ronin vond na een mooie aanval de vrije man net niet. Vlak daarna ontsnapte Lahcen aan de Deinum-verdediging en kon op de keeper af, die verkleinde echter zijn goal en redde zodoende. Fc Harlingen had in de beginfase duidelijk de overhand en deze dadendrang resulteerde dan ook in de 0 – 1 na een minuut of tien. Een corner van Jesper werd keurig binnen gekopt door de mee opgekomen verdediger Justin.

Deinum laat hierna ook van zich horen en bij een aanval kan de spits te makkelijk draaien en schieten maar hij zoekt het doel echter te hoog. Na wederom een goede aanval komt de aanvoerder in kansrijke positie maar met een mooie sliding voorkomt Justin erger. Hierna is het weer de beurt aan fc Harlingen maar de schoten van Allard en Luuk werden een prooi voor de Deinum-keeper. Vlak voor rust komt Deinum dan toch op gelijke hoogte. De grote spits wordt aangespeeld op de rand van de zestien en knalt onder Keaton door raak.

Na de rust breidt Deinum de score binnen drie minuten uit naar een 2 -1 voorsprong. Een overduidelijke duw op Allard wordt door de scheidsrechter niet gezien en de spits laat zich dit buitenkansje niet ontnemen. Hierna probeert JO15-1 weer terug te komen in de wedstrijd. Er worden wat meer risico’s genomen. Een schot van Jesper na een mooie pass van Mika gaat echter naast en een schot van Justin wordt door de keeper gepakt. Toch valt de terechte gelijkmaker even later wel. Een aanval via Sawwa brengt Jesper in schietpositie, de keeper keert maar de rebound is voor Luuk. (2 – 2).

Wat hierna gebeurt is eigenlijk moeilijk te beschrijven maar hier een kleine samenvatting. In de aanval daarop komt Deinum op 3 -2 na schot dat via een fc verdediger achter Keaton beland. Weer een minuut later is het al 4 -2 door een verkeerde inschatting of timing aan fc Harlingen kant. Nog een minuut later weer dezelfde verkeerde timing en boem 5 – 2. Wedstrijd gespeeld en drie minuten later ook nog de 6 – 2. Dus binnen vijf minuten staat de wedstrijd volledig op z’n kop.

Conclusie is dat fc Harlingen zeker niet onder deed voor de Deinumers maar dat zij eigenlijk een lesje in effectiviteit kregen op het gebied van kansen maken. Persoonlijke fouten van fc Harlingen werden gelijk afgestraft en zo volgde dus een te forse nederlaag. Aan de inzet lag het zeker niet maar wat minder fouten maken en slimmer voor de goal worden zou al heel wat schelen.
Nu zijn er twee vrije weken en op 4 mei staat de volgende uitwedstrijd op het programma tegen hekkensluiter DFC.

Sponsoren