Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Geen hele beste score maar wel als team gespeeld

03-12-2018

Geen hele beste score maar wel als team gespeeld

Zaterdag 1 december, om 9.15 uur verzamelen de spelers van JO15-3 bij fc Harlingen om op weg te gaan naar Menaldum voor de wedstrijd tegen SJO DFC JO15-2 om 10.30 uur. Een wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie. Hoe zouden onze jongens zich houden?

De aanvoerder van vandaag is verdediger Robbin. Om 10.30 uur werd gefloten voor de start van de wedstrijd. Wat een reuzen, die jongens van de tegenpartij! Zeer benieuwd hoe de wedstrijd zal gaan verlopen. Onze jongens begonnen gelijk heel aanvallend en actief en namen duidelijk de leiding. Zou dit wat beloven? Al in de 2e minuut werd een dappere poging op het goal gedaan, helaas zat deze er niet in. Maar de wedstrijd begon lekker. In de minuten die volgen mogen we toeschouwer zijn van een leuk en spannend potje voetbal. Zowel fc Harlingen als de tegenpartij geven een paar mooie acties weg. Beetje bij beetje krijgt SJO DFC toch de overhand, maar onze keeper weet een paar goede reddingen te laten zien. Gedurende de 1e helft begint de tegenpartij steeds beter te spelen, ze laten mooi voetbal zien en het kan ook niet anders dan dat het eerste goal door hen wordt gemaakt. Als het fluitsignaal voor het einde van de 1e helft klinkt hebben ze al 5 goals gemaakt en gaan we de rust in met 5-0.

Hier en daar is flink op elkaar gemopperd, maar daar worden de jongens door coaches Wilco en Paul stevig op aangesproken. We zijn een team en moeten elkaar steunen, waarderen en respecteren. Geen gemopper meer in de tweede helft en er gewoon lekker tegenaan gaan is de boodschap van de heren. Dit is duidelijk te zien in de tweede helft. Er valt geen onvertogen woord meer en er wordt lekker gespeeld. Er volgen wel wat pogingen om te scoren voor fc Harlingen, maar de bal weet de goal niet te vinden. SJO DFC gaat ondertussen ook lekker door en scoort nog een flink aantal mooie goals. De wedstrijd eindigt uiteindelijk met 12-0. Geen hele beste score voor fc Harlingen, maar het was ondanks het verlies een mooie wedstrijd om te zien. De jongens hebben allemaal goed gespeeld en zich met name in de tweede helft als een team laten zien. Het mocht helaas niet baten, maar hopelijk kunnen ze volgende week de laatste wedstrijd met winst afsluiten. Wat je ziet is een mooi team met jongens die onderling de grootste lol hebben en ondertussen elke wedstrijd een beetje groeien. Prachtig om te zien! Dus op naar de hopelijke winst van de volgende wedstrijd!

Sponsoren