Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Geen Deveny Day bij MO17-1

23-05-2023

Niet helemaal compleet vertrokken we zaterdagmorgen, maar gelukkig was Meike bereidt om mee te gaan. Er werd koers gezet richting Oosterlittens waar de MO17-1 van fc Harlingen om 10.30 uur aftrapte. De warming-up verliep wat rommelig, eerst werden de meiden naar een net ingezaaid veld gestuurd maar moesten daar al snel weer weg. Dan maar warmlopen op het hoofdveld. Deveny had alle dopjes keurig uitgezet, toen deze gelijk weer werden opgeruimd door de materiaalman van Oosterlittens. Blijkbaar mooie dopjes… Deveny had het er maar druk mee.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Oosterlittens. Menthe en Roliene kregen kansen maar gingen naast en in de handen van de keeper. Na 15 minuten kwam keepster Emma voor het eerst in actie, tot die tijd kon ze genieten van de zon. Even later moest Emma echt in actie komen, een corner werd niet goed verwerkt en Emma stortte zich met gevaar voor eigen leven op de bal. Meike kwam in het veld, de eerste bal die ze kreeg gaf ze op Stijn en deze wist de score te openen. 0-1 Even later was het weer Meike die Stijn wegstuurde en weer wist Stijn het net te vinden, 0-2. Oosterlittens kreeg ook nog een kans maar deze ging voorlangs.

Na de rust was het Meike die een kans kreeg om zelf te schieten maar deze ging voorlangs. Ondertussen was het Kirsten die een zeer goede wedstrijd speelde, ze bleef vechten in ieder duel. Tot er een uitbraak van Oosterlittens kwam en ze de 1-2 binnenschieten. Even was fc Harlingen de kluts wat kwijt en werd het spel erg rommelig. Dan gaat Meike on tour, vanaf de middenlijn ging ze alleen op pad en speelde 4 tegenstanders uit om vervolgens rustig binnen te tikken, 1-3.

De grensrechter vlagt voor fc Harlingen maar de scheidsrechter gaf de ingooi aan Oosterlittens. Deveny keek nog een keer naar de grens en zag dat ze opeens de andere kant op vlagde. Deveny zei hier wat van, maar dat vond de grens niet leuk… “Dan moet je het zelf maar doen!” Nou nee! Want dan zou deze grensrechter onze coach worden…, mogen we bedanken! Tjongejonge het zat Deveny niet mee die ochtend!

Ondertussen speelde ook Rixt de sterren van de hemel en trok regelmatig haar trukendoos open. Emma wist nog een keer te redden en zo kreeg Roliene de bal. Ze speelde langs de lijn Meike aan, Meike zocht Stijn weer en hij schoot de 1-4 binnen. Oosterlittens kwam nog 1 keer goed op, schoot de 2-4 binnen en zo eindigden we deze wedstrijd.

Deveny moest snel weg, ze wilde in de middag bij Wardy kijken. Hun naaste concurrent in de competitie bij VR1. VR1 is kampioen bij verlies van Wardy. Eenmaal in Ferwert aangekomen bleef het veld leeg, erg leeg… het was vandaag beslist geen Deveny Day!

 

Sponsoren