Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Fraaie overwinning fc Harlingen 17-1 op stadgenoot Zeerobben 17-2

01-12-2019

Fraaie overwinning fc Harlingen 17-1 op stadgenoot Zeerobben 17-2
Op een fraaie herfstmiddag stond er voor de mannen van 17-1 de stadsderby op het programma tegen Zeerobben 17-2. Het was al de tweede wedstrijd tegen elkaar dit seizoen. In de allereerste (beker)wedstrijd van het seizoen was Zeerobben destijds de sterkste.

JO17-1 begon met Keaton op doel, Martijn, Mika, Edivan en Rutger in de achterhoede. Het middenveld werd gevormd door Allard, Luc-Pieter, Jens en Jesper en voorin Lahcen en Ronin. Als wissels begonnen Ernst, Sawwa en Enrique.

De wedstrijd begon met over en weer wat speldenprikjes zonder dat daarbij echte kansen ontstonden. De eerste kansrijke aanval van fc Harlingen leverde een kans op voor Allard na een mooie actie van Lahcen. De keeper redt echter en niet voor het laatst deze middag. Na ongeveer een kwartier spelen de volgende mogelijkheid voor fc Harlingen wanneer een vrije trap van Jens bij Mika beland die de bal echter over het doel plaatst. Dan na een minuut of twintig breekt Jesper door en de Zeerobbenverdediger houdt hem vast. Jesper komt nog tot een schot maar dat wordt gered. Scheidsrechter Pirez besluit echter alsnog een vrije trap te geven en de Zeerob de rode kaart voor te schotelen. Misschien wat zwaar maar volgens de regels terecht. De vrije trap van Lahcen wordt gekeerd door de doelman. Nu moet gezegd dat het tegen de tien van Zeerobben niet gemakkelijker ging want Zeerobben kreeg een goede mogelijkheid die door Keaton echter keurig wordt overgetikt. Daarna was het toch echt wel fc Harlingen wat de klok sloeg. Een goede actie van Jens kon niet worden afgerond, Allard zijn vrije trap was een prooi voor de doelman en een schot van Jesper gaat via een verdediger naast. Zeerobben moest een aantal keren aan de noodrem trekken wat een paar vrije trappen opleverde maar gescoord werd er niet.

Na de rust gaat fc Harlingen weer met man en macht op zoek naar de openingstreffer. Na een vrije trap van Martijn kan Jens koppen maar hij doet dit naast het doel. Zeerobben probeert echter ook wel degelijk de aanval te zoeken maar de verdediging van de fc stond als een huis. Een vrije trap van afstand dreigt onder de lat binnen te vallen maar Keaton tikt de bal weer vakkundig over. Hierna weer een kop kans voor Allard na een voorzet van Luc-Pieter maar de bal stuit naast. De uitblinkende Zeerobben lijken niet te willen meewerken aan een fc Harlingen doelpunt. Maar na twintig minuten is hij dan toch kansloos. Een mooie voorzet van Lahcen bereikt de doorgelopen Luc-Pieter en hij plaatst de bal over de keeper en via de lat in het doel 1 – 0. Niet lang hierna volgt eigenlijk de beslissing en wat voor een! Een mooie steekpass van Jens bereikt Jesper die de bal perfect voorgeeft waarna het voor aanvoerder Allard bij de tweede paal een koud kunstje is om de voorsprong te verdubbelen. 2 – 0 voor, wat een weelde. Het verdere verloop van de wedstrijd was eigenlijk eenzijdig. Zeerobben wilde wel maar kon niet en uit de verschillende hoekschoppen van de fc werd niet meer gescoord.

Al met al een mooie en verdiende overwinning voor onze 17-1. Klik hier om de foto’s van Peter IJdema te bekijken. Volgende week de uitwedstrijd tegen Oosterlittens 17-1.

Sponsoren