Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen zet Walking Football op de kaart

19-06-2018

Initiatiefneemster Marleen Bergsma heeft het Walking Football op de kaart van (fc) Harlingen gezet. Wat begin dit jaar begon met een idee, is uitgelopen tot een fantastisch uniek sportgebeuren binnen de stadsmuren van Harlingen. Afgelopen vrijdagavond werd er, met mede werking van Copini Opticiens, een groot eindtoernooi gehouden tijdens het familieweekend bij fc Harlingen.

Uiteraard begon het toernooi met een flinke warming-up en klokslag 18.30 uur klonk het fluitsignaal van de eerste wedstrijd en begonnen de 60-plussers aan hun toernooi. Teams vanuit Groningen, Makkum en Leeuwarden kwamen naar fc Harlingen om deel te nemen. SC Cambuur was sterk vertegenwoordigd die avond en kwam met de meeste deelnemers. Wanneer er even pauze is verteld een Oldstar van SC Cambuur dan ook enthousiast over het fenomeen Walking Football. “Wij hebben iedere week een trainingssessie van twee uur, 5 keer bij SC Cambuur en 15 keer bij amateurvereniging de Leeuwarder Zwaluwen. En net als bij fc Harlingen krijgen ook wij, naast de trainingen, een fittest en kleding (in bruikleen). Het gezellige samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie is erg belangrijk. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen komt voor hetzelfde namelijk zorgen voor een actieve leefstijl, genieten van het spelletje en de sociale contacten”.

En dat Walking Football niet om prestatie gaat maar juist om sportiviteit werd aan het einde van het toernooi wel duidelijk. Er waren geen winnaars maar wel werd een team benoemd tot sportiefste team van de avond. Zij ontvingen uit handen van mede organisator Gosse dan ook een mooie beker. Het was een prachtige avond waarbij een ieder kennis kon nemen aan het fenomeen Walking Football bij fc Harlingen. En is het nu afgelopen? Nee zeker niet! De trainingen gaan gewoon door. Elke woensdagochtend vanaf 9.00 uur is er inloop en wordt er rustig begonnen met een bakje koffie. Belangstellenden kunnen altijd komen kijken of gewoon lekker meedoen. Meer informatie over het Walking Football is op onze eigen website te vinden onder het kopje Walking Football.

Wordt ook enthousiast, wordt ook een Harlinger Oldstar!

Sponsoren