Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen wint eenvoudig van Nieuweschoot

28-03-2023

fc Harlingen heeft afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot een eenvoudige overwinning geboekt. De thuisploeg was vrijwel de hele wedstrijd de baas in eigen huis en stuurde de gasten met 5-0 naar huis. Foto’s: Dorus Breidenbach

Een mooi moment was er voor Kevin Hoekstra, want hij maakte het 25e doelpunt uit zijn carrière.

Vlak voor de aftrap bleek dat er iets mis was met één van de netten. In allerijl werden de hulptroepen ingeschakeld om het probleem te verhelpen. Met een klein kwartier vertraging mocht pupil van de week Filip Ahmar de officiële aftrap verrichten, waarna scheidsrechter Victor de Roos het startsein gaf voor de wedstrijd.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en zette gelijk de druk op de ketel. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de doelman van Nieuweschoot hield zijn doel lang schoon. Zelf kwamen de gasten er nauwelijks doorheen en als het dan al eens lukte, stond doelman Jesse Jaasma in de weg. Uiteindelijk wist fc Harlingen een paar minuten voor rust de score te openen uit een vrije trap. Remko Zandberg bracht de bal voor het doel en het was Kevin Hoekstra die doeltreffend afrondde en zette de 1-0 op het scorebord. Voor hem een bijzonder doelpunt, want het was de 25e uit zijn carrière.

De tweede helft speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Nieuweschoot dat nauwelijks nog over de middellijn kwam. Twintig minuten voor tijd was het Reinier v/d Stap die na een goede actie de 2-0 maakte en kort hierop was het opnieuw Kevin Hoekstra die scoorde. Tussenstand 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Nieuweschoot kwam welgeteld één keer in de buurt van Jesse, maar deze was vandaag niet te passeren.

Jarno Attema zorgde voor de 4-0 en in de slotfase was het Remko Zandberg die de eindstand bepaalde op 5-0. Het was aan de doelman van Nieuweschoot te danken dat de uitslag niet groter werd, want hij had meerdere goede reddingen.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

A.s. zondag spelen we op Midsland tegen sc Terschelling. Een tegenstander van een ander kaliber en eentje waarvan je van tevoren weet dat het een lastige pot gaat worden.
De aftrap is dan om 14.30 uur.

Sponsoren