Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen wint degradatieduel

12-03-2018

HARLINGEN – Het was best aardig weer afgelopen zondag toen fc Harlingen hun degradatieduel met Warga uit moesten vechten. Warga stond met nog maar 1 puntje stief onderan en fc Harlingen moest dit kunnen winnen. Nou en het werd duidelijk een strijd uit de laagste regionen. Het voetbal was niet best maar toch kon je je vermaken door de spanning en de inzet, want die was er zeker.

fc Harlingen mistte wat spelers maar daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt. De start was goed voor de fc Harlingen, al in de 7e minuut onderschepte Jeroen van Dellen een pass van een tegenstander. Hij zette de aanval op kreeg de bal terug en scoorde 1-0 voor fc Harlingen. Twee minuten leek Warga al weer gelijk te komen, hun stevige spits A. Zwerver moest de diepte in maar de snelheid ontbrak en zijn schot van afstand was een gemakkelijke prooi voor keeper v.d. Werf. Meteen hierop wist fc Harlingen ook weer een dot van een kans te missen. Het spel bleef zwak van beide kanten alhoewel fc Harlingen wat meer balbezit had en verzorgder speelde. Een schot van Arjan Outhuyse vloog maar net over de kruising, en een vrije trap van Ane Schaap en Arjan Outhuyse had meer weg van een circusact dan een kansrijke vrije trap. De vrije trap die Ane Schaap daarna nam was stukken beter maar helaas net naast. Warga kon niet echt een vuist maken en fc Harlingen leek het verdedigend in de macht te hebben. En toen was daar een stevig duel tussen Wietze Wybrandi en Jeroen van Dellen waarna de Warga speler Wybrandi duidelijk in het gezicht sloeg van v Dellen. Scheids Achttien had het gezien maar waar rood op z’n plaats leek gaf hij heel verrassend 2 keer geel. En wat gebeurd er, laat nou vlak voor de rust die Wybrandi een bal toevallig goed op sien skoen krije en hoppa het was 1-1. Hartelijk dank scheids Achttien maar het was ook eigen schuld want het had zeker al 3-0 moeten staan maar o.a. Remko Zandberg net als Sander Zeilmaker miste leuke kansjes.

De start in de 2e helft was weer aardig. In de 53e minuut belande een goed genomen vrije trap van Arjan Outhuyse voor het doel. De bal werd weggewerkt maar met een knappe omhaal bracht Ane Schaap de bal weer voor het doel terug en daar stond Sander Zeilmaker die de bal knap inkopte 2-1. Warga had nu de aardig stevige wind mee en kwam wat vaker naar voren. En het verdedigen van fc Harlingen was niet al te best. Zo kon Wietze Wibrandi, daar is ie weer, een stuiterende bal helemaal vrijstaand hard en hoog inschieten 2-2. Dat was natuurlijk tegen alle verwachtingen in. Maar fc Harlingen bleef doorvechten voor de volle winst en dat met inzet. Er volgde een aanval via Remko Zandberg zijn voorzet bereikte, Age Zijlstra sien kleinseun, Jelmer Kooistra en die zijn pass leek Sander Zeilmaker te bereiken maar die werd onderuit geschoffeld. Scheids Achttien gaf fc Harlingen terecht een strafschop en Iwan Potijk rood en dat had misschien wel kunnen volstaan met geel. Arjan Outhuyse nam de strafschop en dat deed hij goed, 3-2 voor fc Harlingen. Warga probeerde het met lange halen en gauw thuus en fc Harlingen kreeg nog wat kansjes. Middenveld had fc Harlingen bijna niet meer en ze bleven spelen met drie spitsen op een rij, maar ja dat mut kanne. Niels Vlottes kwam er in voor Remko Zandberg, die had z’n best gedaan. Sander Zeilmaker speelde zich nog 2 keer mooi vrij maar schoot jammerlijk net naast. Er liepen een of twee spelers bij fc Harlingen met ut eind in e bek maar die werden niet gewisseld. Wel moest Jeroen van Dellen eruit voor Marco Zeilmaker en ook Jelmer Kooistra die goed speelde werd gewisseld voor Martin van Andel.

Aan de stand veranderde niets meer en zo won het jeugdige team van fc Harlingen op inzet en gewoon omdat ze beter waren met 3-2, en dat is mooi.
Wedstrijdsponsor deze middag was Stadscafé Rekneck Harlingen.

Sponsoren