Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Fc Harlingen Vrouwen 1 terecht verloren van SDS.

16-04-2019

Fc Harlingen Vrouwen 1 terecht verloren van SDS.
Afgelopen zaterdag werd het na rust duidelijk waar de ploeg van fc Harlingen te kort komt. Er was deze week eindelijk weer twee keer getraind maar de opkomt was minimaal. En met veel blessureleed aan de kant van fc Harlingen is en blijft het lastig om een elftal over te houden. Ook deze zaterdag werd er een beroep gedaan op de meiden van O17.

De basisopstelling bestond uit doelverdediger Deveny. De achterhoede werd gevormd door Jessica, Sabine, Sascha en Nicky. Het 4 mans middenveld van links naar rechts Tracey, Ingrid, Demi en Julia. Voorin moest er dreiging worden verzorgd door Ashley en Ilse. Inez begon op de bank, zij is nog herstellende van een lange blessure. En de 4 meiden van O17 Gwen, Ilona, Jolijn en Lize schoven daarbij aan.

De eerste helft ging goed. Al was het wel SDS die gelijk op de aanval richten. Er was alleen 1 probleem voor de bezoekers, onze keepster! Zij straalde deze middag uit of ze al jarenlang bij AJAX onder de lat staat! Wij bleven rustig en konden via de flanken ook regelmatig voor het doel komen. Maar met wind tegen is het dan lastig om een hard schot te produceren. En was het dus vooral tegenhouden. En dat werd goed gedaan door Jessica, Sascha en Nicky. Maar ook Sabine die daarnaast ook de rugdekking gaf, kon vaak voorkomen dat SDS gevaarlijker werd. Ingrid moest veel loopwerk doen, deed dat natuurlijk uitstekend en zorgde voor positieve coaching. Demi was in het begin zoekende op haar nieuwe positie maar kon door coachend werk van Ingrid ook aanvallende ondersteuning brengen.

Sascha werd gewisseld voor Ilona. Zo stonden er nog 10 minuten spelen op de klok en leek het er bijna op dat wij op voorsprong kwamen. Tracey stuurde Ashley de diepte in en die kon de bal inschieten maar de bal ging aan de andere kant van de paal naast. Julia was gedreven en kwam ook regelmatig langszij maar ook hier ontbrak de finishing touch. Demi knalde nog 1 over het vangnet en Ilse mikte op de paal. Dan vlak voor rust maakt SDS de 0 – 1. En dan weet je dat het zwaar gaat worden.
In de rust werd er gewisseld. Ilse moest werken daarvoor in de plaats kwam Lize. Gwen nam de positie van Julia over. Jessica ging er uit en daarvoor kwam Jolijn en Sascha kwam er weer in voor Demi. “Een voorbespreking” is er niet voor niets. Dat blijkt wel uit de volgende situatie…

De aftrap werd genomen en er volgde een lange bal naar voren. Ashley kon de bal veroveren en tikte de bal opzij waar Lize, die nog geen balcontact had gehad, zo poef paf de bal in het hoekje legde 1 – 1. En dit werd voor de wedstrijd besproken en kijk het resultaat. Vol goede moed bleven wij aanvallen maar meer mocht er niet meer in. SDS was fysieker en dat leverde hun meer balbezit op. Een van de snelle spitsen kon een middenweg vinden op Deveny en met een punter verraste zij onze goallie 1 – 2. fc Harlingen wisselde nog een keer. Demi ging erin voor Tracey, Jessica kwam voor Sabine en Julia kwam erin voor Nicky. Waarmee bedoeld was de aansluitingstreffer te zoeken. Maar de kansen waren te slap ingeschoten en SDS profiteerde nog eens van hun snelle spits 1 – 3. Uiteindelijk was er niets meer over bij het team van fc Harlingen en kwam het te kort op vele fronten. Inez ging haar minuten weer maken voor de moegestreden Ashley.

SDS kreeg kans naar kans maar Deveny bleef ongeacht de stand redding na redding brengen waardoor SDS niet verder kon uitlopen. Diep diep diep in blessuretijd kreeg SDS nog een vrije trap die erin ging waardoor de eindstand 1 – 4 werd. Een terechte winnaar, SDS nam de 3 punten mee naar huis. Fc Harlingen moet zich herpakken want over twee weken spelen ze op zaterdag 4 mei in en tegen St Annaparochie VR2.
~Verslaggever

Sponsoren