Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Fc Harlingen Vrouwen 1 pas in de tweede helft doeltreffend tegen Mulier.

19-11-2018

Fc Harlingen Vrouwen 1 pas in de tweede helft doeltreffend tegen Mulier.
Het was koud maar wel droog en helder weer afgelopen zaterdag. Op het programma stond zaterdag Mulier thuis. De keeper van fc Harlingen was Deveny en de verdediging bestond verder uit Jessica, Sascha, Sjoukje en Nicky. Het middenveld werd gevormd door Tracey, Ingrid en Saskia, terwijl voor de afronding werd gerekend op Demi, Ilse en Julia. De aftrap wordt genomen en de bal ging rond.

Het spel ging één kant op, richting de goalie van Mulier. Achterin stond het als een huis. Nicky, Jessica en Sjoukje zaten kort op de tegenstander waardoor voetballen onmogelijk werd gemaakt. Sascha loste het voetballend op en daardoor bleven we langer is balbezit. Tracey en Ingrid waren centraal op het middenveld sterker en daardoor kon er voorin worden aangevallen. Ilse had het zwaar maar kwam er soms goed uit. Dit resulteerde ook in een 1 op 1 situatie. Helaas schoof ze de bal niet genoeg de hoek in. Demi en Julia waren via de vleugels erg dreigend. Maar het ontbrak aan de finishing touch. Saskia kon creatief haar spel spelen en kapte de ene na de ander het bos in. Mulier kwam er soms op lange ballen gevaarlijk uit. Deveny stond er dan en zo konden de Vrouwen rusten met een brillenstand. (Kansen: 70% Harlingen 30% Mulier)

In de tweede helft ging fc Harlingen door met de aanvallen. Inmiddels waren Ilse, Saskia en Jessica vervangen door Ashley, Lize en Ilona. (53e minuut) Door goed doorjagen van Ashley en het mee lopen van Demi kwam laatstgenoemde op de keeper af. Met een harde droge knal zette ze de score op 1 – 0 voor de thuisploeg.
Mulier werd deze fase wat sterker maar hierdoor kwamen er nu nog meer ruimtes. Demi werd gewisseld voor Ilse. (67e minuut) Ashley ontving de bal aan de zijkant. Ze begon aan de dribbel naar binnen. Met een schitterende afstandsschot over de keeper werd het 2 – 0. Lang konden we niet genieten want met een fysieke duel op Sjoukje werd er hard geschoten in de onder hoek 2 – 1. En de spanning was weer terug.
Sjoukje die de hele wedstrijd de tegenstander een zure middag gaf moest het veld verlaten met een liesblessure. Jessica nam haar plaats over. De spanning liep op maar Lize bleef koel en bij een hoekschop kon zij de bal in de touwen rossen 3 – 1. Ingrid speelde centraal achterin toen Sascha werd gewisseld. Ook achterin was ze heer en meester en hierdoor kon scheidsrechter J. Kuper na 90 minuten affluiten.

Foto’s gemaakt door Peter IJdema zie je hier

Komende zaterdag een uitwedstrijd voor de Vrouwen 1 van fc Harlingen. Om 15.00 uur zullen ze aftrappen op Sportpark De Kromme Tille waarbij ze het op gaan nemen tegen de nummer 4 op de ranglijst Scharnegoutum.

Sponsoren