Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen Vrouwen 1 na de winterstop

06-02-2023

De winterstop is weer voorbij, langzaamaan beginnen alle competitiewedstrijden weer. Ook voor de vrouwen 1 startte de competitie redelijk vroeg. Op 9 januari startte de eerste trainingen alweer, en met het OFK er tussendoor stond op 21 januari de eerste wedstrijd op het programma. Kunnen de dames het seizoen afmaken zonder dat de helft van de wedstrijden afgelast wordt? Een overzicht van de afgelopen wedstrijden.

21 januari: DFC VR1 – fc Harlingen VR1 (1-5)
Na een onderbreking van bijna twee maanden begonnen de dames voortvarend aan de wedstrijd. Na nog geen twee minuten te hebben gespeeld opende Ashley de score voor de Harlingers. Een half uur later wist Demi de score te verdubbelen. Voor aanvang van rust legde Ilse de 0-3 er nog in. Met een goed gevoel de rust in. Na een lauw bakje thee kwam DFC na twintig minuten in de tweede helft op 1-3, maar Harlingen dreef de druk op en in de 67e min wist Meike met de 1-4 de spanning uit de wedstrijd te halen. In de 79e minuut besliste Meike de wedstrijd met de 1-5 de eindstand.

28 januari: fc Harlingen VR1 – Bolsward VR3 (6-0)
In een poging de koppositie te veroveren, was het deze zaterdag Bolsward VR3 de tegenstander. Nadat pupil van de week Jacey het goede voorbeeld gaf, kon de wedstrijd beginnen. Harlingen liet de bal goed rondgaan en kwam geregeld gevaarlijk voor het goal van Bolsward. In de 20e minuut werd de ban gebroken door Ashley die de 1-0 op het scorebord zette. In de 31e minuut maakte Ilse op aangeven van de Ashley de 2-0. In de 42e minuut kreeg Harlingen een penalty tegen na een handsbal in het zestien-meter-gebied. Arwen was gebrand om de nul te houden en dit lukte. Met een snelle reflex keerde ze het schot in de rechterhoek. Na de rust moesten we een kwartier wachten totdat er een verandering in de stand kwam. Op aangeven van Meike schoot Seryna de bal in de linkerhoek van het goal, die via de paal tegen de touwen aan rolde. Vijf minuten later maakte Ashley met een mooie dribbel de 4-0. In de 72e minuut kreeg Harlingen een penalty omdat Meike onderuit werd gehaald door een verdediger van Bolsward, deze penalty werd zonder genade binnengeschoten door Deveny. De eindstand werd bepaald op 6-0 door een voorzet van Ilse, die op merkwaardige manier in het goal belandde.

4 februari: fc Harlingen VR1 – Mulier VR1 (7-0)
Op een prachtige zaterdagmiddag was hekkensluiter Mulier de volgende tegenstander. Dit keer mocht pupil van de week Chelly de aftrap verzorgen.

Na 5 minuten te hebben gespeeld kwam de bal bij Inez terecht die probeerde uit te halen op goal, dit bleek een perfecte voorzet te zijn op Nora die de bal simpel binnen tikte. In de 26e minuut viel de 2-0 door Meike, die op aangeven van Demi de bal binnen kopte. In de 39e minuut zette Demi zelf de stand op 3-0 en 5 minuten later wist Ashley de ruststand te bepalen op 4-0. Na de rust had Harlingen tien minuten nodig om de stand verder uit te breiden naar 5-0, dit door Ashley. Na de aftrap wist Meike binnen een minuut de bal te veroveren en de stand naar 6-0 te zetten. Harlingen had geen moeite met Mulier vandaag, de verdediging stond goed waardoor Arwen vrijwel niks te doen had. De eindstand werd bepaald door Demi, die de 7-0 maakte. Een vermakelijke wedstrijd waarop voort te borduren is.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Aankomende zaterdag staat de topper tegen WBM VR1 op de agenda. WBM bezet momenteel de 3e plaats, met een wedstrijd minder gespeeld. Koploper Harlingen probeert dan de punten mee naar huis te nemen en de koppositie verder te verstevigen. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 op sportpark De Boppeslach in Ferwert.

 

Sponsoren