Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen Vrouwen 1 kampioen!

30-05-2023

Hoewel er door sommigen misschien nog een beetje gereserveerd naar wordt gekeken, zit het vrouwen- en meidenvoetbal bij fc Harlingen duidelijk in de lift! Het aantal leden stijgt, maar ook de prestaties nemen toe.

Foto boven: Staf fc Harlingen VR1 wachtend op het eindsignaal; Peter Outhuyse, Klaas Schoot, Roy Dijkstra, Ronald Brandes.

KAMPIOEN
Daar waar de Vrouwen 30+ slechts één puntje te kort kwamen voor een kampioenschap in het vrijdagavond 7×7 voetbal is het de Vrouwen 1 zaterdag wél gelukt! Slechts één keer werd er verloren maar voor de rest een ongeslagen reeks aan wedstrijden. Dan is de vraag niet óf ze kampioen worden maar wanneer? En dit gebeurde afgelopen zaterdag in Vrouwenparochie waar CVO/Ouwe Syl VR1 met 1-8 verslagen werd door de Harlingers. Ein-de-lijk kon het kampioensfeest losbarsten.

Bij thuiskomst stonden de meisjesteams van MO11, MO13, MO15, MO17, familie en vrienden al te wachten en zij vormden een reuze erehaag. Uiteraard werden de kersverse kampioensvrouwen gehuldigd en kregen ze de kampioensmedaille uitgereikt en bleef het dankzij DJ Quickfinger nog lang gezellig in de kantine.

Foto boven: Een geëmotioneerde Age Tichelaar (links) loopt met hoofdtrainer Peter Outhuyse door de erehaag van spelers, vrienden en familie.

ROLLERCOASTER
Sponsors Riekele de Jong en Justin de Jong zijn erg trots op de dames. Promotie naar de vierde klasse, wat is hier hard voor gewerkt door speelsters en de gehele staf bestaande uit: Leider Ronald ‘Koots’ Brandes, trainer Peter Outhuyse, assistent-trainer Roy Dijkstra en keepertrainer Klaas Schoot. Hoofdtrainer Peter Outhuyse laat weten: “Het was een rollercoaster aan emoties de afgelopen weken. Eerst het kampioenschap bij de mannen van het eerste elftal waar ik assistent-trainer ben en dan nu eindelijk de Vrouwen 1 ook kampioen! Het is de kroon op je werk, hier werk je het hele seizoen naartoe. Vorig seizoen zaten we er zó dichtbij maar lukte het nét niet. Maar dit seizoen valt alles op zijn plek. Met de jonge selectie die we op dit moment hebben en de aanwas vanuit de MO17-1 kunnen we nog jaren vooruit!

Promotie dus naar de vierde klasse, een topprestatie! En als we Age Tichelaar mogen geloven gaan ze volgend jaar voor promotie naar de derde klasse!

Sponsoren