Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen VR1

05-03-2019

Fc Harlingen VR1
Om niet te lang stil te staan, werd er een oefenwedstrijd tegen Franeker VR1 gespeeld afgelopen zaterdag. Dat het zwaar zou worden tegen sc Franeker VR1 dat wisten de dames van fc Harlingen van te horen al. Sc Franeker speelt een klasse hoger en draait boven in de ranglijst mee.

fc Harlingen probeerde met vele combinaties door de verdediging van Franeker te komen. Af en toe lukte dit ook wel, mede door de snelheid van de spitsen van de thuisploeg, maar helaas lukte het niet om te scoren. Hierdoor kon Franeker het middenveld en de achterhoede onder druk zetten wat in het voordeel van de snelle spitsen van Franeker was. Binnen 20 minuten spelen stond de thuisploeg achter met 0-2.

(Foto: Peter IJdema)

Het liep niet lekker bij fc Harlingen, ze konden elkaar niet makkelijk vinden en er werden teveel individuele fouten gemaakt. En dat wisten de snelle en behendige spitsen van Franeker af te straffen. Nadat SC Franeker op 0-6 kwam wist fc Harlingen in de laatste minuten de eer te redden en kwamen ze van de nul af. Eindstand 1-6.

Foto’s van deze wedstrijd zie je hier en zijn gemaakt door Peter Ijdema.

Zaterdag

Zaterdag zal de competitie hervat worden middels een thuiswedstrijd waarbij Beetgum VR1 de tegenstander is. Hier hebben de dames van fc Harlingen nog wat recht te zetten aangezien er in een uitwedstrijd werd verloren met 7-3. Pupil van de Week Meike Homminga mag de aftrap verrichten. Meike is bijna dertien jaar maar voetbalt al sinds haar achtste. Ze is begonnen in de F1 (wat nu JO8 is) bij de jongens van sjo Harlingen/Robur en tegenwoordig zit ze in de MO13. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Pupil van de Week: Meike Homminga

Sponsoren