Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen VR1 zet reuze stap naar eerste kampioenschap!

09-05-2023

Het gaat de goede kant op voor de dames van de Vrouwen 1. Na de winterstop werd er niet meer verloren en gaan we richting het slot van het seizoen. Kunnen de dames het kampioenschap over de streep trekken? We maken een kleine sprong terug in de tijd. Na het laatste verslag in februari kunnen we de volgende uitslagen noteren:

15 februari: Wardy VR1 – fc Harlingen VR1 (0-1)
25 februari: fc Harlingen VR1 – Deinum VR1 (2-0)
18 maart: fc Harlingen VR1 – Scharnegoutum VR1 (9-0)
1 april: Tzum VR1 – fc Harlingen VR1 (2-2)
8 april: fc Harlingen VR1 – CVO VR1 (5-1)
15 april: Bolsward VR3 – fc Harlingen VR1 (0-4)

22 april: Fc Harlingen VR1 – BMJ VR2 (2-0)
We gaan terug naar vorige week zaterdag waar de dames van Berlikum VR2 op bezoek kwamen. Eerder in het seizoen wist BMJ ons enigste verliespartij van het seizoen te bezorgen, toen was de eindstand 3-1. Op naar revanche voor de dames. In een boeiende pot was het Harlingen die op voorsprong kwam. In de 10e minuut wist Meike de 1-0 op het scorebord te zetten. Kansen kwamen er ook voor de ploeg uit Berlikum, maar Harlingen stond sterk in de verdediging. Maar dat het een moeilijke middag ging worden, stond al snel vast. Gelukkig kon Harlingen de voorsprong nog uitbreiden, in de 27e minuut werd het 2-0 door een doelpunt van Meike. Na de rust kwamen de kansen over en weer, maar Harlingen kon de stand vasthouden en zo werd er een belangrijke overwinning geboekt.

6 mei: Deinum VR1 – fc Harlingen VR1 (1-6)
De volgende horde in race om het kampioenschap. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Deinum op het programma. De vorige wedstrijd werd pas in de slotfase beslist met een 2-0 overwinning, een moeilijke pot stond ons dus te wachten. Harlingen begon fel aan de wedstrijd, met een aantal grote kansen tot gevolg. Het was pas na de 3e mogelijkheid in de 6e minuut dat de ban werd gebroken. Na een uitbraak was het Ilse die koelbloedig de 0-1 tegen de touwen aan schoot. 5 minuten later was het weer raak voor Harlingen, het was Meike die door de verdediging heen danste en de bal hard achter de keeper schoot. In de 13e minuut kwam Deinum terug in de wedstrijd met de 1-2, maar Harlingen had een snel antwoord daar het Ashley was die binnen een minuut de 1-3 maakte. Een enerverend eerste kwartier van de wedstrijd. Kansen volgden met een schot tegen de paal en lat. Pas in de 39e minuut konden we het volgende doelpunt noteren. Op een voorzet van Inez wist Ashley voor de keeper te komen en de bal in het goal te tikken. In de tweede helft zakte Harlingen iets in. Het looptempo ging wat omlaag, dit mede om de warmte die boven het kunstgras hing. Het was in de 60e minuut dat Ilse de stand verder uitbreidde naar 1-5. Het slot werd op de wedstrijd gegooid door Meike, die uit een ingooi de zestien binnendrong en de bal feilloos in het netje schoot. Een knappe overwinning op een warme ochtend.

Na de wedstrijd was het afwachten wat concurrent Wardy zou doen tegen Tzum. Bij een overwinning van Tzum kon Wardy ons niet meer inhalen. Helaas kon Tzum geen vuist maken, eindstand was een 6-0 overwinning voor Wardy.

De kampioenschaal is binnen handbereik. Met nog 3 wedstrijden te gaan, zijn 4 punten genoeg om officieel feest te vieren. Maar misschien kan dat aankomend weekend al. Dan wacht ons de wedstrijd tegen Dronrijp VR2. Bij puntverlies van Wardy, die weer tegen Tzum moet, en een overwinning van Harlingen, mogen de dames zich kampioen van de 5e klasse noemen. Aanvang van de thuiswedstrijd is om 11:30.

Sponsoren