fc Harlingen VR1 terug naar Minnertsga om gestaakte wedstrijd te hervatten

18-11-2021

Afgelopen zaterdag moesten de VR1 van fc Harlingen weer terug naar Minnertsga om de rest van de gestaakte wedstrijd van vorige week in te halen tegen ST BMJ VR2. Er moest totaal nog 54 minuten gespeeld worden met een stand van 0-1 in het voordeel van fc Harlingen. Onderling werd er besloten om 2 keer een helft van 27 minuten te spelen.

Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg op jacht ging naar een snelle gelijkmaker want ze gingen vol in de aanval. fc Harlingen had het moeilijk en stond de hele 1e helft met de rug tegen de muur en kwam totaal niet aan voetballen toe. Gelukkig herpakten we ons redelijk in de 2e helft en zo leek het dan toch nog uit te draaien op een 0-1 winst.

Maar vlak voor tijd onderschepte Seryna de bal, nam hem aan op de borst en vervolgde het spel. Maar de scheidsrechter besloot anders. Hij was de enige op het veld die een handsbal in die actie zag en floot voor een penalty. Na wat discussies over en weer mocht de thuisploeg hem toch nemen en kon zo de 1-1 maken. De laatste minuten zetten onze dames nog één keer vol gas om toch de 3 punten mee naar Harlingen te nemen, maar dat lukte helaas niet meer en zo bleef het die middag bij een 1-1 stand.

Qua spelbeeld terecht, maar toch voelde het zuur. Niet alleen vanwege de onterechte penalty maar ook omdat de thuisploeg een aantal dames hadden meegenomen uit hun VR1 die een klasse hoger spelen. Maar ondanks alles zijn we nog steeds ongeslagen en dat proberen we vol te houden. Te beginnen met de eerst volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag in Koudum tegen Oeverzwaluwen VR1.

Zaterdag 19 november gaan de VR1 van fc Harlingen op bezoek bij Oeverzwaluwen VR1 in Koudum om daar om 13.30 uur hun 8e competitie wedstrijd te spelen. Laten we hopen dat na 4 gelijke spelen de dames van fc Harlingen, die momenteel 3e staan in de competitie, eindelijk weer eens 3 punten kunnen toevoegen aan hun totaal.