fc Harlingen VR1 sleept een punt uit een zwaarbevochten wedstrijd tegen Scharnegoutum VR1

05-10-2021

Wedstrijd verslag Scharnegoutum – fc Harlingen

Uit ervaring weet je, dat als je naar Scharnegoutum gaat dat het een zware wedstrijd gaat worden. En dat bleek ook deze keer het geval te zijn…

Als je alleen al voor de warming-up punten kon verdienen, hadden we de overwinning al binnen gehad, maar helaas. De vrouwen van fc Harlingen moesten duidelijk wennen aan het veld in Scharnegoutum. We konden elkaar moeilijk vinden of de ballen kwamen niet aan. Het was fysiek zwaar, soms gemeen en ongelukkig, dit leverde een scheve neus op bij Ashley.

fc Harlingen wist in de eerste helft kleine kansen te creëren, maar het was Scharnegoutum die de 1-0 maakte. Met deze stand gingen we de rust in.

Waar de Vrouwen van Harlingen een peptalk van Roy en Peter kregen, zaten er enkele spelers van Scharnegoutum aan het bier(!) Dit bleek in het begin van de tweede helft niet een goede brandstof te zijn, want fc Harlingen maakte met Deveny meteen de gelijkmaker 1-1. Je zag dat die peptalk wél geholpen had, want fc Harlingen begon beter te spelen. Tot het moment dat we weer lange ballen gingen spelen. Scharnegoutum bleef gevaarlijk en maakte er 2-1 van. fc Harlingen bleef er in geloven en kreeg steeds meer kansen. Vlak voor het einde maakt Deveny opnieuw de gelijkmaker en zo pakken we toch nog een zwaar bevochten punt!

Woensdag avond krijgen we de kansen om ons te herpakken. Wij spelen dan thuiswedstrijd tegen Beetgum en de wedstrijd begint om 19.30 uur.