Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen (voorlopig) verder als hardloopclub???

17-02-2021

Aangezien corona ons land nog altijd in zijn greep houdt en er dus niet gevoetbald mag worden, is er binnen fc Harlingen 1 een challenge op gang gekomen. Een verstekeling binnen de appgroep van het eerste elftal is er mee begonnen, en het kan bijna niet simpeler: 10 kilometer hardlopen. Dan zou je denken, dat doen normaal alleen Franekers nadat ze een klokje gejat hebben. Maar blijkbaar zijn er dus ook een aantal strebers binnen de selectie van fc Harlingen.

Het was nota bene Sander Toeter die met het idee kwam. Hij is stopt met voetballen, su toen leider wurde, is daar oek weer met stopt. Maar bliekbaar kin ie wel de tied fiene om 10 kilometer te gaan hardlopen… (desondanks hewwe we hem er graag bij)

En het was diezelfde Sander die oek nog es met een prima tied an kwam zetten namelijk: 50 minuten. Ut tempo zat er dus wel in. Vervolgens liet Niels Outhuijse ook zien hoe het moest door een tijd neer te zetten van 53 minuten. Rooie Tetze zag de bui al hangen, en had zich al bewezen in 2014 toen hij de Visserijloop had gedaan. Hij liep hem dronken binnen een uur. Dat kanne er niet veul sêgge. De tijd verstreek en uiteindelijk kregen we weer een nieuw klassement te zien. Sander had al weer wat van zijn tijd afgesnoept: 48:50 minuut. Maar goede nieuwkomer was Cookie, as un duveltsje ut een dooske zette onze eigen Mister Olympia een tied neer van 46 minuten! Niet veul later moest onze Mister Polska en tevens captain zich natuurlijk oek laten gelden en zette een tied neer van 43 minuten. Zelf seit ie dat ie vroeger altijd moest rennen voor honden in Polen maar dat liekt mij sterk want in Polen vreten ze hôn voor ontbijt dus daar rennen ze niet voor fut. Miskien is het dan toch het albino broerke van Eliud Kipchoge (wereldrecordhouder marathon), of hij is even bij Onana op bezoek weest voor wat (doping) advies. Wat het werkelijk is weten we niet maar we binne blied dat die jongen dus bliekbaar oek nog ergens goed in is.

Tetze was een weekendsje fut en zat naast een mooi bosrijk gebied. Maar meneer dacht dat het een prima idee was om een rondsje over de open vlaktes langs de Flevopolder te fietsen. Ik ken weinig gebieden die er triester ût sien. Een rondsje van 30 kilometer met een gemiddelde snelheid van 14 km/h. Onze aanvoerder rende nog harder. Mut ik er wel bij vermelden dat het waarskijnlijk op een kinderfietske deen is want met die korte beentsjes kin die jongen natuurlijk niet op een volwassen racefiets rieden.

Even leek het er op dat de challenge als een nachtkaars uit zou gaan. Maar 7 februari kregen we toch verassend nieuws: Imro Schouwenaar had de 10 kilometer challenge voltooid. Een prima tijd van 49:50 minuut, 12,2 km/h (su hard het ie op ut veld nog nooit rent). Tijdens de begindagen van de “horrorwinter van 2021” gaat Imro Schouwenaar dus even 10 kilometer hardlopen. As ut onder de 15 graden is loopt meneer al met een muts op sien harses, dus het is dubieus maar sien tied werd noteert. Omdat Mister Polska graag in de spotlights staat en veel van zichzelf houd dacht ie dat een goed idee was om die tijd van hem maar even te verbeteren: 40 minuut 50. Tot nu de onbetwiste koning van de 10 kilometer challenge bij fc Harlingen. Petje af!

En nou de voetsjes omhoog want mij sien ze pas weer lopen as de velden open gaan. Dan doen ik met liefde alle conditietrainingen die er binne, want wat wil ik graag weer op het veld staan….

Voorlopig klassement:
1. De Witte Keniaan – 40:50
2. Cookie – 44:45
3. S. Toeter – 48:29
4. Imro – 49:28
5. Niels – 53:00

Sponsoren