Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen verliest van hekkensluiter vv De Blesse

22-04-2024

Zondag reisde fc Harlingen 1 af naar Sportpark De Berk voor de uitwedstrijd tegen hekkensluiter vv De Blesse 1. Beide teams waren vastbesloten om de overwinning binnen te halen en de vele meegereisde Harlinger supporters hadden zin in een mooie voetbalmiddag. Ze kwamen bedrogen uit…

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide teams voor de winst wilden gaan maar de ene slaagde daar beter in dan de andere. Een veelbelovende kans voor Mart Beuker werd echter briljant gepareerd door de doelman van De Blesse, waardoor de score op nul bleef. Na tien minuten spelen was het De Blesse die de controle over de wedstrijd leek over te nemen.

Het werd steeds duidelijker dat fc Harlingen moeite had om zijn ritme te vinden, terwijl De Blesse hen constant onder druk zette. Youri Bouma moest, na een tik van achteren, geblesseerd het veld verlaten, en Kevin Hoekstra kwam als zijn vervanger het veld in. De verdediging van De Blesse bleef stevig staan, waardoor fc Harlingen maar moeilijk kansen kon creƫren. Vlak voor het rustsignaal kreeg fc Harlingen nog een kleine opening, maar opnieuw was het de doelman van De Blesse die zijn team op de been hield. Met een gelijke stand van 0-0 gingen beide teams de rust in, hopend op een vernieuwde energie in de tweede helft.

In de tweede helft bleven de opstellingen aan beide kanten ongewijzigd. Het was De Blesse die als eerste toesloeg met een doelpunt, waardoor fc Harlingen op achterstand kwam, 1-0. Steffen Hansma bracht JO19-1 speler Jort Scheffer in voor Marco de Boer in een poging het tij te keren, maar het mocht niet baten. Ondanks de strijd die fc Harlingen leverde, slaagde De Blesse erin om hun voorsprong uit te breiden naar 2-0. Maar daar bleef het niet bij, een onderschepte bal op het middenveld resulteerde in een derde doelpunt voor De Blesse, waardoor de kloof onoverbrugbaar werd. Een dubbele wissel aan de kant van fc Harlingen, met Jarno Attema en Allard Hoekstra die het veld betraden voor Reinier van der Stap en Arjan Outhuijse, kon het tij niet keren. De wedstrijd werd gekenmerkt door slecht spel van Harlinger kant.

Ondanks een late kans voor fc Harlingen, eindigde de wedstrijd in De Blesse in een teleurstellende 3-0 nederlaag. Geen excuses, zulke wedstrijden zijn er ook, De Blesse verdiende vandaag de overwinning.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Hopelijk kan fc Harlingen vrijdagavond 26 april in de thuiswedstrijd tegen Renado een betere prestatie neerzetten.

 

Sponsoren